Roman Šmíd

Frank Zappa and the music are the best.

Supported projects

DSCF1506.jpeg
Budoucnost pro Vanessu

Vanessa žije v Namíbii, je jí 24 let a snaží se dostat na školu pro zdravotní sestřičky. Pojďme jí pomoct získat vzdělání, budoucnost a smysl života.

cf-zaba-otvirak.png
Žlutá žába pluje do Mongolska

Pomozte nám natočit nejnovější film a seriál žlutého cirkusu! Vyrážíme do neznáma autem, proti kterému je trabant luxusní limuzína. Autem, které nemá dveře ani střechu, zato plave!

Titulny obrazok novy.jpg
INDODIESEL NA CESTE

Vyrážame na cestu s dieslovou motorkou z Indie a prvýkrát to nebude "vo sviečkach". Poďte s nami zažiť najväčšie dobrodružstvo s neistým koncom!

jaalod.jpg
Stovkou přes Atlantik

Jmenuji se Luděk Chovanec a chystám se na vlastnoručně vyrobené pětimetrové plachetnici přeplout Atlantický oceán.

00start.jpg
KALENDÁŘ ROCKIES 2022

Ahoj, do tohoto projektu se pouštíme každý rok, pokaždé na jiné téma. Následující rok strávíme v kanadských Rocky Mountains.

IMG_5126o up.jpg
Nový domov pro staré mašinky

Střecha nad hlavou pro historické úzkokolejné parní a motorové lokomotivy a vagónky aneb nová vozovna neboli depo ve Zbýšově u Rosic

COVER.jpg
Z JIHU ČECH DO SVĚTA S TWIRLINGEM!

Na úspěšném MČR vybojovaly STARLETTE ČB nominace na Světový pohár a Grand Prix ve Francii. Pomůžete nám poměřit síly s nejlepšími sportovci světa?

11.jpg
EXPEDICE PŘES BARIÉRY 2019

Pomozte nám uskutečnit jedinečnou expedici pro zdravotně postižené, do Chorvatska, Slovinska a Rakouska, kde budou překonávat své vlastní hranice .

profilovka.jpg
Zázemí pro betlemáře

Pomůžete mi vytvořit zázemí pro vytváření dřevěných soch v životní velikosti? Bez přístřešku s jeřábkem to prostě nezvládnu.

uvod_startovač_NEW.png
S TWIRLINGEM NA MISTROVSTVÍ EVROPY

Pomozte twirlerkám ze skupiny RONDO Ronov n.D. splnit velký sen a umožnit jim reprezentaci České republiky na MISTROVSTVÍ EVROPY V TWIRLINGU v Itálii!

IMG_1174.0002.jpg
Nový život pro jabloně

Pomozte nám vysadit 200 jabloní Spartan v lokalitě Střížovic nedaleko Jindřichova Hradce. Sázení proběhne koncem Října 2018.

20819691_1448896325195254_4543101165813637176_o (1).jpg
LADA Svetom - Film

Film z našej najväčšej výpravy LADÁzia je na spadnutie. Kým sme napísali a vydali knihu, v strižni sa makalo! Ale do cieľa nám ešte trochu chýba.

31093392_10209432412161786_1413435580624142336_n.jpg
Na kole přes Afriku

Jedu na kole přes Afriku. Z marockého Tangeru až do Kapského Města v JAR. Došlapal jsem už do Konga. Pomozte mi o mém dobrodružství vytvořit knihu.

29341333_1741072285957146_1759535118_n.jpg
Dokončení Tomíkovy cesty domu

Vydal jsem se na cestu Tuktukem z Bangkoku domů. Na cestě jsem už 8 měsícu a projel Thajskem, Myanmarem, Nepálem a Indii. Chybí mi už jen kousek domů.

video-CF-16-9a.png
Trabantem tam a zase zpátky

Pomozte nám natočit náš nejlepší film a nejdelší seriál! Dokončujeme cestu kolem světa a vyrážíme s plnou parádou se žlutým cirkusem z Indie až domů!

Cover.jpg
POŠLETE VERONIKU NA MISTROVSTVÍ SVĚTA

V ČR je letos neporažena. Veronika Kadlecová má šanci reprezentovat ČR v Norsku na MS v twirlingu. Pomůžete ji poměřit síly s atlety z celého světa?

screenshot.325.jpg
SEVEN VIRGIN SUMMITS part one

Popredný súčasný slovenský horolezec Michal Sabovčík a profesionálny paraglidista Juraj Koreň pripravujú výpravu za južný polárny kruh.

vyslap.png
FENOMENÁLNÍ PLAVBA MEDÚZ DO BELGIE

Pomozte splnit dětský sen kladenským akvabelám v kategorii mladších žákyň, které se titulem vícemistrů ČR nominovali na prestižní závod v Belgii.

startovac cover v 2 small.jpg
První Češi na Poháru Gordona Bennetta

Jako první český tým v dějinách se 8. září 2017 zúčastníme extrémního závodu plynových balonů, Poháru Gordona Bennetta. Podpořte, prosím, náš start!

startovac-5-holek-tuktuk-v2.jpg
5 holek v tuktuku

Dobrodružství v holčičím stylu. Pomozte nám natočit film, první svého druhu. 5 holek, 2 tuktuky a Jižní Amerika!

slap.png
Šlapadlo pro Třešť / Dedera's Bike

Udělejte třetí ročník Dedera's Bike v Třešti výjimečným, přispějte na Šlapadlo pro Třešť a odpoutejte se s námi od břehů všedních dní.

!malyobrazek.jpg
SVĚTOVÝ POHÁR V TWIRLINGU

Pomozte Veronice Kadlecové s posledním krokem k reprezentaci ČR v prestižní celosvětové události twirlingového sportu - International Cup WBTF.

IMG_0544.JPG
Klubovna jako ze škatulky!

„A co děti? Mají si kde hrát?“ No, tak ty naše skautské zatím mají. Aby to tak ale bylo i nadále, chceme naši klubovnu v Praze - Modřanech opravit :)

hlavni_foto_3.jpg
Zachraňte Alyi!

Alya nešťastně ztroskotala na půl cesty kolem světa a bez vás už nedokáže vyplout. Pomozte dokončit její sólovou plavbu kolem globu!

AG689.png
The Agony - CD '689'

Naším revírem je Startovač. Náš limit je 42 dní. Jsme The Agony, 4 ženský, co hrajou heavy rock. Naším úkolem je natočit nové a mnohem lepší album.

startovac-uvodni-foto3.jpg
Jablkoň po čtyřicítce

Jablkoň letos slaví čtyřicáté výročí od svého založení. Oslavte toto jubileum s námi a pomozte s dokončením knihy Jablkoň po čtyřicítce. Děkujeme.

ořez_pro_startovač.jpg
Města - hrací karty

Pomozte k vydání originálně ilustrovaných hracích karet s tématikou našich měst.

Štartovač logo2.jpg
Afrika na pionieri

„Je to vo sviečkach“ bolo naše heslo pri opravách v Kazachstane. Afrika bude podobná, no tentokrát vám všetko natočíme. Poďte sa previesť s nami!

logo-woodenpoint.jpg
Wooden point

Pomozte mladé české firmě, která se chce ukázat světu, že řemeslo v srdci Evropy stále neuhaslo.

má to smysl.jpg
Anděl na hnoji

Anděl na hnoji. Tak by se mělo jmenovat CD, na jehož natáčení pracuju. Vydání ale stojí nějaký ten peníz a proto vás moc prosím, přispějte mi!

startovac_obalka.jpg
Žena se lvem

Pomozte nám vydat první svazek ze čtyřdílné antologie ryze ženské fantastiky. Objevte nespoutanou fantazii lvic české a slovenské literatury!

stamp_blue_vetsi.png
30 LET S MŇÁGOU

Pomozte nám oslavit 30 let kapely! Chystáme vydání nového alba, zpěvník všech písniček, kalendář a narozeninový koncert!

12321229_201244410228315_8144656551633994197_n.jpg
Sen o medaili z Paralympiády

Jsem Aleš Kisý, věnuji se atletice vozíčkářů, disciplíně vrh koulí. Pomozte mi prosím získat medaili na Paralympijských hrách v Riu.

FB7m.png
Nastartuj dobroTY

Lidé se zdravotním postižením patří mezi nejvíce ohrožené dlouhodobou nezaměstnaností. Přispějte na pojízdnou prodejnu pro DOBROTY S PŘÍBĚHEM!

P6230038_renamed.jpg
Škodou napříč střední Asií.

Pomozte nám s naší expedicí se 47 let starou škodou babčou Barčou, po stopách velbloudích karavan střední Asií s cílem v městě Samarkand a zase zpět.

Startovac.jpg
Pošlete akvabely do Svaté země

Největší závod starších žákyň, na kterém se lze předvést - Mediterranean Cup v Izraeli. Pomozte českým šampionkám reprezentovat Českou republiku.

aja.jpg
Olympiáda je můj sen!

Pomozte mi na Olympiádu do Ria. Finančně mne podpořte, abych mohla jet na soustředění do Thajska. A tam pořádně natrénovat jen s těmi nejlepšími.

mobil-uvod2.jpg
Kamil na paralympiádu

Pomozte mi na kvalifikační cestě pro paralympiádu v Riu 2016 v paralympijském sportu Boccia. Tentokrát pro mobilní fanoušky zasláním SMS.

13bf3ee8d2a01727d45bdca32af9aa23_XL.jpg
NA BABETTĚ K ČERNÉMU MOŘI

Pomozte nám opravit pár starých vraků a vrátit jim duši. Podnikneme pak na těchto šílených strojích cestu k Černému moři a natočíme o tom videosnímek.

Maskot.jpg
Kruščice na startu

Folklor is not dead! Nechceme jen hezky vypadat, ale mít trvalou připomínku našich tradic! Podpořte Českou besedu Kruščice při koupi nových krojů!

projekt profilovka.jpg
PEGGY NA ZÁVODĚ ZÁVODŮ

Pomozte mi vydat se na The Great Divide Race - nejdelší MTB závod světa (4 418 km). Na závod bez jakéhokoliv zabezpečení vedoucí z Kanady až k Mexiku.

video-CF-16-9.jpg
Trabantem napříč Tichomořím

Svět patří těm, co se neposerou, a tak vyrážíme na další kontinent točit další film. Opět ve velmi výživné sestavě. Jdete do toho s námi?