ceskekralovstvi1.png

Padesát dva knížat, králů a královen českých Hry & Apps

Klasický balíček 52 karet nabízí ideální prostor pro představení padesáti dvou knížat, králů a královen českých.

Byl večer a bylo jitro, den druhý
3/19/2021

Byl večer a bylo jitro, den druhý

Díky, díky, díky. Každá pomoc se počítá, každá koruna cinká, ne jen ta královská...

Byl večer a bylo jitro, den druhý

Díky, díky, díky. Každá pomoc se počítá, každá koruna cinká, ne jen ta královská, ale...

... pokud by se někdo ptal, co nám POMŮŽE ZE VŠEHO NEJVÍC, určitě bychom odpověděli: "Napište svým přátelům, řekněte o našem projektu svým známým. Sdílejte odkaz na naši kampaň. "

Rady, tipy, nápady

Za první dva dny se nám díky vám podařilo vybrat pětinu požadované částky. To je skvělé. 

V první řadě musíme poděkovat Helence, která nám dala k dispozici stránky svého Facebooku. 

Uvedeme zde některé ze statusů. Některé jsou možná bláznivé, ale třeba někoho osloví a pomohou při osvětové práci s davy:

21 procent! Díky všem! Oko bere ...

Dobrých zpráv není nikdy dost. Máme splněno 17% za dva dny. A podporuje nás i první rádce. My rádi rádce. Jasně a krátce. Konce hlášení.

Jen jeden český král zastřelil knížete Schwarzenberga na lovu místo jelena. Který?

Ne každý český král šprechtil plynně česky. Víte, který byl takový první českonemluva?

Když se řekne ČESKÝ KRÁL, kdo vás napadne první? Mnoho lidí řekně Přemysl Otakar II. nebo Karel IV.? To jsou časté odpovědi. Víte ale, kdo koho nikdy nenapadne?

Šmíl mi radí, abychom každému králi nabídli slevu. Prý množstevní. To zní jako plán.

Každá princezna si prý najde svého prince, každý projekt si najde svou královnu. Král nemusí být jen jeden, my jich nabízíme 52.

Děkujeme, Bárko, ty spolehlivá loďko.

Každá princezna, která podpoří náš projekt, omládne o tolik měsíců, kolik dá zlaťáků. Zní to uvěřitelně, je to Startovač... Ještě 29 dní.

Moc děkujeme za podporu!!! První příhozy jsou vždy klíčové. Kdo rychle dává, dvakrát dává. Přirozeně to myslím jen obrazně, Petře. Rytíři, dvořane, vítej na našem královském dvoře.

Druhé kolo otázek

A ještě přidávám slíbené Druhé kolo otázek pro trpělivé a pečlivé čtenáře:

O kterém králi je možné říct: Bratr bratru vlkem

A o kterém je možné napsat: Podvakráte vyhnaný král zanechal zemi v rozvratu?

A který Milovník opery vládl dlouhých 48 let?

Odpovědi si snad jednou přečtete na 52 kartách knížat, králů a královen českých.

Odměny

Máte-li nějaké nápady na zajímavé odměny, sem s nimi do komentářů. 

Odkaz neboli link:

https://www.startovac.cz/projekty/padesat-dva-knizat-kralu-a-kraloven-ceskych/

ReachedCZK 35,500(142%)

142%
CZK 25,000requested
48contributors
Contribute

project authorJan Divecký

Rewards

CZK 150Dveřník

Dveřník otvírá projektu dveře, aby mohl bezpečně vstoupit do velkého světa a nebouchl se při tom do hlavy. Za svou službu králi nečeká odměnu, stačí mu pochvala.

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 250Dvořan

Dvořan tráví v paláci mnoho času a občas je mu chvíle dlouhá. Zejména pokud si panovník vyjel se svou družinou na lov nebo do bitvy u Kresčaku. Nudu pomůže zahnat balíček karet.

Number of available rewards: 80/100

Reward unavailable

CZK 500Stolník

Stolník (německy Truchsess, latinsky dapifer) patřil k dvorským úřadům (dignitates), které původně měly zabezpečovat hospodářství a chod domácnosti i dvora panovníka. Později šlo o čestnou hodnost dvorského ceremoniálu. Stolník vykonával svou službu obvykle jen při korunovacích. Za svých 500 korun si můžete s králem zahrát hru Královské pyramideto, ke kterému vám kromě karet dodáme i sadu pyramidek a šestibarevnou kostku.

Number of available rewards: 37/50

Reward unavailable

CZK 500Dvorní dáma

Dvorní dáma nemá čas házet kostkou, musí neustále sledovat módní trendy, učí se taneční kroky. Jediné, co ještě po večerech stihne, je občas pasiáns, výjimečně kanasta a přirozeně někdy i nějaké ty ru(m)my v privátních komnatách paláce. My proto dvorním dámám nabízíme přesně to, o co stojí - dva balíčky karet. Odměna je velmi vhodná i pro ctitele dvorních dam.

Number of available rewards: 46/50

Reward unavailable

CZK 700Princové a princezny

Když je králům přáno, je dvůr brzy plný princů a princezen. Děti si chtějí hrát a hrát, ať žijí na hradě či v podhradí, na zámku či i v podzámčí. My pro vaše děti nabízíme totéž, co je na jiných dvorech vyhrazeno jen urozeným princům - balíček 52 karet českých knížat, králů a královen, šestibarevnou kostku a čtyři sady pyramidek, se kterými si mohou hrát od večera do rána.

Number of available rewards: 48/50

Reward unavailable

CZK 1,500Klenotík

Co by to bylo za krále bez korunovačních klenotů? Víme, že šikovní klenotníci jsou prakticky k nezaplacení. My každému "klenotníkovi" za jeho příspěvek poděkujeme balíčkem karet, sadou pyramidek a herním plánem ke hře Klenotníci. Otevřte své pokladnice...

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 2,500Rádce

Žádný král se neobejde bez dobrých rádců. Stanete-li se jedním z nich, budete mít právo spolurozhodnout o definitivní podobě karet a budete s díky uveden/a mezi spoluautory hry. Kromě toho přirozeně získáte i balíček karet, sadu pyramidek a šestibarevnou kostku.

Number of available rewards: 8/10

Reward unavailable

CZK 3,000Purkrabí, hofmistr, maršálek, kancléř a sudí

Král je vždy jen jeden, ale od pradávna se v Čechách na řízení země podílí také nejvyšší zemští úředníci. Králem se sice nestanete, ale úřad purkrabího, hofmistra nebo kancléře je za 3000 zlaťáků k mání. A k tomu dostanete nádavkem i balíček 52 karet českých knížat, králů a královen, šestibarevnou kostku, čtyři sady pyramidek a herní plán (mapu) ke hře Sněmovna.

Number of available rewards: 11/12

Reward unavailable

CZK 6,250Žolík

Kdo by nechtěl být něčím žolíkem v ruce? Václav Čtvrtý měl svého kouzelníka Žita, Jiřík z Poděbrad zase bratra Palečka, historie nám ale zatajila jejich podobu. S pomocí vaší fotografie to můžeme napravit! Ano! Žolíkem budete vy a kartu ošperkuje vaše podobenka. (Nebojte, náš grafik to zařídí tak, že budete spokojení.) Kromě toho přirozeně získáte i balíček karet, sadu pyramidek a šestibarevnou kostku.

Number of available rewards: 1/2

Reward unavailable