Startovač - financování projektů

Raw Chléb od Raw Bakers - crowfunding kampaň

Raw Chléb od Raw Bakers

Podpořte rozjezd výroby Raw Chleba od nové firmy Raw Bakers.

Ostatní

Raw Chleb Raw Bakers Startovac Banner.jpg

Raw Chleba na stole.jpg

    Díky sušení do 42 °C si náš Raw Chléb zachovává to nejlepší z původních surovin. Zásluhou jeho skvělé chuti neodradí ani ty, kteří se zdravé stravy zdržují - chutná zcela přirozeně. Slouží jako náhrada pečiva, ale je skvělý i samotný. Neobsahuje živočišné produkty, vejce, mouku, lepek, ořechy, laktózu ani zvýrazňovače chuti. Není uměle doslazován.

    Základními surovinami jsou: Slunečnicové semínko, lněné semínko, konopné semínko, cukety a jablka. Šestou igrediencí je unikátní tajná směs koření, kterou jsme vyvinuli pro maximální chuť umami.

    Na zdokonalení našeho Raw Chleba pracujeme už přes dva roky. Prošel mnoha obměnami složení, chutí i tvarů. A už se nemůžeme dočkat, až ho ochutnáte i Vy! 

- Vytvořili jsme ho pro Vás z těch nejlepších surovin

- Vyhnuli jsme se při vytváření receptury všem hlavním alergenům

- Zaměřili jsme se na chuť, protože život je hned lepší s dobrým jídlem 

 

wRutvlIqucbJK.gif

 

    Nyní nám zbývá už jen zakoupení posledních technologií a zdokonalení balení našeho chleba, protože bychom chtěli, aby se k vám náš Raw Chléb dostal stejně čerstvý, jako když ho právě usušíme.

    Vaše pomoc v jakékoliv výši nás o krok přiblíží k odstartování profesionální výroby produktů z těch nejkvalitnějších surovin na trhu. Jako odměny za vaši pomoc do startu jsme si pro Vás připravili:

- Jméno KAŽDÉHO, kdo přispěje na náš projekt RAW BAKERS, napíšeme na čestné místo na zdi v naší provozovně, abychom vám mohli poděkovat pokaždé, když budeme vyrábět RAW Chléb - nebo v budoucnu i další produkty. Všem pak zašleme video a fotky z umisťování jmen.

- Za příspěvky v kategorii "Čestný Raw Baker" až "Dva týdny s Raw Chlebem" pak získáte také velkoobchodní slevu na rok

- Za příspěvky ve vyšších kategoriích Vám dáme velkoobchodní slevu navždy - za opravdu velkou pomoc do začátku

- Blíží se Vánoce a náš Raw Chléb se hodí jako skvělý dárek, kterým svým blízkým uděláte určitě radost. Proto jsme si pro Vás připravili vouchery, které Vám zašleme do mailu. Můžete je pak vytisknout a dát pod stromeček vašim nejbližším.

 

 

A jak vlastně chutná? Dali jsme náš Raw Chléb ochutnat v Praze a v Plzni. Několik odvážlivců nám dokonce dovolilo zachytit při tom jejich reakce na první ochutnání. Z nich jsme pak seskládali následující video:

 

Děkujeme všem odvážným ochutnavačům! :)

 

 

   Nadělte letos pod stromeček svým blízkým radost z Raw Chleba od Raw Bakers. Vytiskněte si jeden z voucherů odpovídající Vaší objednávce na Startovači a darujte ho svým blízkým o letošních Vánocích. Určitě je potěší, že myslíte i na jejich zdraví.

Vanocni Vouchery Raw Bakers - Mesic s Raw Chlebem.jpg

Všechny druhy voucherů naleznete na naší Facebookové stránce.

 

V následujícím videu se dozvíte zajímavé postřehy od expertů, kteří vyzkoušeli náš chleba:

 

 

Když nás a náš produkt představujeme, dostáváme obvykle těchto několik otázek. Dovolili jsme si na ně tedy odpovědět už předem níže.


Co znamená Raw Bakers?

    Název Raw Bakers je to takový vtip. Náš chleba připravujeme sušením do 42 °C, tedy ho nepečeme, ale sušíme. Ale Raw Pekaři zní prostě lépe než Raw Sušaři. :)

Proč jste začali dělat zrovna RAW chleba?

    RAW chleba byl pro mě (Otu) taková berlička v RAW stravě. Sladkých věcí v RAW kvalitě se dá sehnat spousta čistě přírodních i upravených. Ale když přijde nekonečná chuť na slané a chuť se do něčeho se zakousnout. Jíst avokádovou pomazánku namazanou jen na cuketě, okurce nebo přikusovat řapíkatý celer a papriku. Kdo to vyzkoušel pár měsíců pochopí :).

Jaké je složení Vašeho chleba?

Raw Chleba HD Promo Startovac SLOZENI.jpg

Navštivte naši stránku pro více informací o složení našeho chleba: www.rawbakers.cz

seminka raw bakers.jpg

Jak jste ke složení došli?

Naše první chleby jsme dělali hlavně ze směsi ořechů. Jenže testováním jsme zjistily, že to není úplně ideální na zažívání. A když chtěl někdo ochutnat, tak to nešlo bez upozornění, že jsou v tom ořechy - mohl na ně být alergický.
Asi před rokem přišlo rozhodnutí - udělat náš chleba z běžných evropských surovin a vynechat alergeny. Začátek byl plný extrémního složení i postupů. Naštěstí je Kryštof velmi systematický a pečlivým vážením, přepočítáváním a laděním poměrů jsme došli až k současnému složení. Ale pozor - složení není všechno. Velmi mnoho udělají i naše jedinečné technologie a postupy výroby.

Proč jste se rozhodli chleba "vyrábět ve velkém"? 

Ještě před pár lety se člověk za RAW orientaci trochu styděl. Nebo radši se otázkám stravování vyhýbal. Ale touha pochlubit se nakonec vždy zvítězí. No a Petra (náš marketingový guru) se chlubí moc ráda. A když se k tomu přidá to, že se pohybuje pracovně po celém Česku a občas si vyrazí i na Slovensko, do Maďarska a do Polska... Už část první várky odvezla na nějaké jednání, dala ho ochutnat všem a bez mrknutí prohlásila, že ho budeme vyrábět ve velkém. Jsou už to skoro dva roky. Za tu dobu se nám nastřádalo spoustu lidí, kteří otestovali náš chleba a chtějí ho pro sebe, své známé a klienty. Byli jsme neustále ostřelováni stejnými otázkami: "Kdy už to konečně začnete vyrábět? A můžete mi dodávat chleba pravidelně?"

ruzne pripravy chleba raw bakers.jpg

Proč jste nezačali chleba prodávat hned? Napřed kamarádům, známým a pak...

Jednak to není u potravin legální, protože každý i ten nejmenší výrobce musí splňovat stejné podmínky/normy jako velké korporace. Splnit tyto podmínky je v běžné domácnosti nemožné. Nebo jinak: přípravu potravin v RAW kvalitě se dá doma zvládnout pro vlastní potřebu rodiny v pohodě, ale u většího množství je to nemožné.

Komu Váš chleba nejvíc chutná?

Nejvíc fanoušků máme ve skupině lidí, kteří nesmí jíst "normální" chleba a pečivo ze zdravotních důvodú. A nejde jen o intoleranci na lepek. Je to na delší vyprávění. Podobně velká parta jsou lidi co běžný chléb a pečivo jíst nechtějí - tloustnou po něm nebo mají různé zažívací potíže... Ale nejvíc jsou nadšení chutí a konzistencí lidé, kteří jsou z 50 % až 100 % na RAW stravě. Nejvíc nás ale překvapilo kladné přijetí od lékařů a dietologů. Čekali jsme mnohem konzervativnější přístup a tak ná překvapilo, když řekli, že by náš chléb chtěli doporučovat vlastním pacientům. Neplánovaně jsme na těchto expertech náš chleba testovali, když si ho od nás chtěli sami vzít na vyzkoušení. Naši kamarádi MVDr. Alexandr Skácel, MUDr. Radek Růžička a MUDr. Rozinková jsou po naší rodině první testeři a hodně nám přidali ujištění, že jdeme tou správnou cestou. Měli jsme štěstí na osvícené lidi.

Raw Chleba HD Promo Startovac.jpg

Tenhle chleba tě tak miluje, že ti pomůže hned několikrát:

- Vylepší náladu - pomocí  Omega-3 mastných kyselin
- Zlepší zažívání - díky vysokému obsahu vlákniny a vitamínu B5
- Pomůže s prevencí civilizačních onemocnění a podpoří zdraví tvého srdce
- Nahradí v jídelníčku pečivo s lepkem chutnější variantou, po které se budeš navíc cítit lépe
- Dodá rychlou energii - za tím stojí jednoduché cukry z jablek a vitamín B1
- Obohatí tě o antioxidanty z jablek, cuket , lignanů a vitamínů E, B2 a B3
- Dostane do tvého těla vitamíny - A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K
- A nezapomene ani na minerály - draslík, fosfor, hořčík, měď, mangan, selen, vápník, zinek, železo, ...

 

Raw Bakers Raw Chleba slozeni.jpg

 

Děkujeme za Vaši podporu, společně to odstartujeme! :)

Nadělte letos pod stromeček svým blízkým radost z Raw Chleba od Raw Bakers. Vytiskněte si jeden z voucherů odpovídající Vaší objednávce na Startovači a darujte ho svým blízkým o letošních Vánocích. Určitě je potěší, že myslíte i na jejich zdraví. 

Co si o tomto projektu myslíte?