Doba ledová
20. 12. 2017

Doba ledová

Celou sluneční soustavu zachvátily hluboké mrazy a nepatrní kosmonauti s lopatami upadli do hibernace.

Rozpočet planetární stezky byl dočerpán na 0. (něco navíc jsem dorovnal já a další co se účastnili stavby) Závěrečná fáze umisťování planet byla o maličko složitější a udělali jsme jejich ukotvení o maličko pořádnější. Každý sloupek i s ukotvením váží +- 100 kg a těsněji stojící sloupky jsou podzemí spojené dohromady. V této chvíli se dokončovací práce přerušily z důvodu příchodu špatného počasí a mrazů. I tak nám letos počasí přálo a do konce listopadu se povedlo dokončit všechny modely planet a měsíců. Informační tabulky v mrazu nebo dešti nelze přilepit a ani dokončit barevné nátěry. Posledním pokusem bylo nabarvit model Slunce základní bílou barvou, jenže déšť natropil paseku. Hned jak se počasí zlepší, dokončíme stezku. Nejen fotky ze stavby, ale i cedulky připravené pro planety a měsíce najdete zde (sponzoři si mohou zkontrolovat své jména):

http://www.hvezdolet.cz/planetarnistezka.htm

Děkuji za podporu, přeji pěkné vánoční svátky, šťastný Nový rok, a po rozmrazení sluneční soustavy přeji pěknou meziplanetární procházku!

Až překvapivě mnoho lidí se ptá, kam mohou i nyní přispět na stezku. Ještě promýšlíme, jakou formou to lze udělat. Ale drobné sponzorské dary je možné poukázat na účet našeho sdružení Kosmo Klub, který se zavázal o stezku starat:

http://klub.kosmo.cz/finance