#Týdenní update
14. 7. 2014

#Týdenní update

Minulý týden jsme konečně dohodli novou dodávku rýžové bílkoviny, na kterou teď čekáme. Vzhledem k tomu, že je to celkem nová věc, tak chceme projít laboratorní inspekcí, abychom mohli deklarovat kvalitní aminogram, který od bílkoviny požadujeme. Měl by tu být zhruba tak za týden, jakmile přijde, tak rovnou posíláme vzorek do potravinářské laboratoře na inspekci. Pro rýžovou bílkovinu jsme se rozhodli proto, protože neobsahuje žádné alergeny (soja, laktóza) a má stejné vlastnosti jako například mléčná bílkovina (vstřebatelnost, aminogram). Tím jsme tedy nadobro odstranili alergen soji a ve vstřebatelnosti a aminogramu jsme na úrovni mléčné bílkoviny, co více si přát. Bílkovina umožňuje kvalitně sval i stavět nejen jej udržovat. Navíc je chuťově lahodnější a substance dostává více krémovitější okulár. Dá se říci, že tímto krokem jsme MANU dostali o level výše z pohledu biologické hodnoty (BV) a hlediska chuti. V současné verzi 0.9 jsme začali testovat rybí olej, který do MANY dodává potřebné množství Vitamínu D a E. Obsahuje také potřebné množství cholesterolu. Testujeme chuť, protože nechceme, aby složka byla v MANĚ znatelná. Olejový mix testujeme z řepkového oleje, světlicového a rybího. Tedy Omega3, Omega 6, Vitamín D, E a potřebný cholesterol. Veganská verze bude zasílána bez olejové složky, přičemž je třeba dohlédnout, aby oleje byly nahrazeny rostlinými pro splnění kalorické hodnoty.