Balíčky doručeny, na cestě nebo vrácené aneb jak je to s odměnami?
21. 5. 2020

Balíčky doručeny, na cestě nebo vrácené aneb jak je to s odměnami?

Bude tomu měsíc, co jsme společně zachraňovali knížky. A to sakra úspěšně...

Bude tomu měsíc, co jsme společně zachraňovali knížky. A to sakra úspěšně - vybrali jsme hromadu peněz nakladatelům, které krize i kroky vlády zasáhly nejvíce. Probrat se penězi a správně je rozdělit podle prodaných balíčků, to byla jedna věc (Startovač ani my jsme si nevzali ani korunu, to jen pro jistotu :), druhá pak ty balíčky zabalit a poslat.

A to byl oříšek.

Jste na Facebooku?
Sledujte naší FB stránku a všechny novinky kolem Linky!

Někteří nakladatelé takových balíčků posílali doslova stovky. Někteří menší nakladatelé zase nikdy takovou službu neposkytovali, takže museli bojovat s balením, dopravou, pracovní silou i tou skutečnou fyzickou silou. Balíčky často měli několik kilogramů, v případě Walesu dokonce až necelých deset kilo!

A to ještě nemluvíme o problematice špatně zadaných adres nebo záhadnému efektu, který vědci přes logistiku znají pod jménem “Česká pošta”. Ostatně ani služba Balík do ruky není zárukou, že všechno proběhne hladce, a Jan Melvil Publishing například rozesílá lidem i čísla zásilek, aby je mohli sledovat online.

Jak jsme ale sledovali sociální sítě, tak balíčky v drtivé většině doputovaly na správné místo a vzbudily hodně radosti. Některé balíčky jsou dost možná ještě na cestě (kapacity některých, hlavně menších nakladatelů, jsou velmi omezené) a některé se i vrátily zpět (jak nás informoval např. Dybbuk), někde trvalo sehnat autory na podpisy (Fantom Print). 

Pokud tedy ještě balíček nemáte, zkuste kontaktovat přímo podpořeného nakladatele, kde se stala chyba. Pokud jsme koukali, v podstatě všichni mají Facebookovou stránku nebo klasické webovky. Je možné, že vás balíček prostě nezastihl stejně jako lísteček o tom, ať si ho vyzvednete na poště.

Děkujeme za podporu i za trpělivost.