ceskekralovstvi1.png

Padesát dva knížat, králů a královen českých Hry & Apps

Klasický balíček 52 karet nabízí ideální prostor pro představení padesáti dvou knížat, králů a královen českých.

A byl večer a bylo jitro den čtvrtý.
3/20/2021

A byl večer a bylo jitro den čtvrtý.

Za čtyři dny jsme se přehoupli přes 60%. Mimo jiné díky štědrému daru prvního z žolíků, Koruny České. Díky moc. Nyní je na nás poodhalit, co pro vás chystáme...

Za čtyři dny jsme se přehoupli přes 60%. Mimo jiné díky štědrému daru prvního z žolíků, Koruny České. Díky moc. Nyní je na nás poodhalit, co pro vás chystáme...

Zpodpokličky

Kolik balíčků karet chceme vytisknout?

Minimální počet je sto sad karet. Při nákladu 250 korun na balíček (v každém bude 52+2 karty) to vychází na požadovaných 25000 korun. 

Co když se vybere více peněz?

Pokud se vybere více, vytiskneme více balíčků. Veškeré vybrané peníze jdou výhradně na tento projekt. Ze zkušenosti víme, že s nákladem klesá cena tisku, takže si možná budeme moct dovolit vytisknout i brožurku o českých knížatech a králech jako součást pravidel hry Královské pyramideto. A také pro přispěvatele v kategorii "Klenotník" (a výš) herní plán hry Klenotníci.

Budou na kartách skuteční panovníci nebo fiktivní postavy?

Na kartách budou skutečná knížata, skuteční králové a skutečné královny. Přirozeně jen obrázky, lidi tisknout neumíme. Ovšem ... 

... jedna postava bude ne-historická. Snad nikoho neurazí Přemysl Oráč. Dlouho jsme o něm uvažvali, ale rozhodli jsme se ho do balíčku zařadit. 

A když už jsme u toho odkrývání karet, jedna z dam nebyla královnou ani kněžnou. Jen princeznou a dcerou krále Přemysla Otakara I. - svatá Anežka Česká. Každý balíček karet obsahuje čtyři Dámy a tento fakt jsme chtěli respektovat. 

Budou součástí hry i prezidenti republiky?

Nebudou. 

Kdo je na poslední z karet? 

Možná mnohé překvapíme. Zatím pouze poodhalíme text na kartě: Dědic trůnu se narodil 1144 let po Bořivojovi I., který je jeho přímým předkem.

Kdy budou karty na světě?

Zatím, prosím, nepředbíhejme. Ještě nejsme v cíli. I po dobrém startu může projekt zaklopýtat a padnout. V tuto chvíli se soustředíme na kampaň. Proto i vás moc prosíme: Šiřte informaci na webu, pište emaily, sdílejte na sociálních sítích.

Pokud je vám při propagaci trapně a nevíte, co napsat, stačí zkopírovat tento text: 

Na webu je možné podpořit projekt 52 karet knížat, králů a královen českých. Přispět je snadné a bezpečné. Pokud se projekt vydaří, bude každý dárce odměněn. Pokud projekt nevyjde, peníze se vrátí zpět na účet nebo kartu. Bez srážek, bez poplatků. Historii máme ve vlastních rukou! Odkaz na kampaň - https://www.startovac.cz/projekty/padesat-dva-knizat-kralu-a-kraloven-ceskych/

Komunita

Pro zájemce doplňuji odkaz na náš Telegram - https://t.me/janIII_knihy_a_hry

ReachedCZK 35,500(142%)

142%
CZK 25,000requested
48contributors
Contribute

project authorJan Divecký

Rewards

CZK 150Dveřník

Dveřník otvírá projektu dveře, aby mohl bezpečně vstoupit do velkého světa a nebouchl se při tom do hlavy. Za svou službu králi nečeká odměnu, stačí mu pochvala.

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 250Dvořan

Dvořan tráví v paláci mnoho času a občas je mu chvíle dlouhá. Zejména pokud si panovník vyjel se svou družinou na lov nebo do bitvy u Kresčaku. Nudu pomůže zahnat balíček karet.

Number of available rewards: 80/100

Reward unavailable

CZK 500Stolník

Stolník (německy Truchsess, latinsky dapifer) patřil k dvorským úřadům (dignitates), které původně měly zabezpečovat hospodářství a chod domácnosti i dvora panovníka. Později šlo o čestnou hodnost dvorského ceremoniálu. Stolník vykonával svou službu obvykle jen při korunovacích. Za svých 500 korun si můžete s králem zahrát hru Královské pyramideto, ke kterému vám kromě karet dodáme i sadu pyramidek a šestibarevnou kostku.

Number of available rewards: 37/50

Reward unavailable

CZK 500Dvorní dáma

Dvorní dáma nemá čas házet kostkou, musí neustále sledovat módní trendy, učí se taneční kroky. Jediné, co ještě po večerech stihne, je občas pasiáns, výjimečně kanasta a přirozeně někdy i nějaké ty ru(m)my v privátních komnatách paláce. My proto dvorním dámám nabízíme přesně to, o co stojí - dva balíčky karet. Odměna je velmi vhodná i pro ctitele dvorních dam.

Number of available rewards: 46/50

Reward unavailable

CZK 700Princové a princezny

Když je králům přáno, je dvůr brzy plný princů a princezen. Děti si chtějí hrát a hrát, ať žijí na hradě či v podhradí, na zámku či i v podzámčí. My pro vaše děti nabízíme totéž, co je na jiných dvorech vyhrazeno jen urozeným princům - balíček 52 karet českých knížat, králů a královen, šestibarevnou kostku a čtyři sady pyramidek, se kterými si mohou hrát od večera do rána.

Number of available rewards: 48/50

Reward unavailable

CZK 1,500Klenotík

Co by to bylo za krále bez korunovačních klenotů? Víme, že šikovní klenotníci jsou prakticky k nezaplacení. My každému "klenotníkovi" za jeho příspěvek poděkujeme balíčkem karet, sadou pyramidek a herním plánem ke hře Klenotníci. Otevřte své pokladnice...

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 2,500Rádce

Žádný král se neobejde bez dobrých rádců. Stanete-li se jedním z nich, budete mít právo spolurozhodnout o definitivní podobě karet a budete s díky uveden/a mezi spoluautory hry. Kromě toho přirozeně získáte i balíček karet, sadu pyramidek a šestibarevnou kostku.

Number of available rewards: 8/10

Reward unavailable

CZK 3,000Purkrabí, hofmistr, maršálek, kancléř a sudí

Král je vždy jen jeden, ale od pradávna se v Čechách na řízení země podílí také nejvyšší zemští úředníci. Králem se sice nestanete, ale úřad purkrabího, hofmistra nebo kancléře je za 3000 zlaťáků k mání. A k tomu dostanete nádavkem i balíček 52 karet českých knížat, králů a královen, šestibarevnou kostku, čtyři sady pyramidek a herní plán (mapu) ke hře Sněmovna.

Number of available rewards: 11/12

Reward unavailable

CZK 6,250Žolík

Kdo by nechtěl být něčím žolíkem v ruce? Václav Čtvrtý měl svého kouzelníka Žita, Jiřík z Poděbrad zase bratra Palečka, historie nám ale zatajila jejich podobu. S pomocí vaší fotografie to můžeme napravit! Ano! Žolíkem budete vy a kartu ošperkuje vaše podobenka. (Nebojte, náš grafik to zařídí tak, že budete spokojení.) Kromě toho přirozeně získáte i balíček karet, sadu pyramidek a šestibarevnou kostku.

Number of available rewards: 1/2

Reward unavailable