title.jpg

Oneironautilus Knihy

Souborné a rozšířené vydání komiksu o snech, který vycházel v letech 2012-14 v Novém Prostoru.

Zvuková ukázka
2/17/2015

Zvuková ukázka

Zkoušíme na spací koncert.

logoos.png

Projekt Oneironautilus není jenom o komiksu, jeho součástí je i něco, o čem sním už dlouho - založení společenství lidí intenzivně se zabývajících zkoumáním snů. Oneirologická společnost bude mít svoje vlastní uzavřené forum na adrese www.oneironautilus.cz a jednou za čas se budou členové setkávat na spacích koncertech.

Jak vypadá takový spací koncert? Večer, příjemné prostředí, tlumené světlo, spousta místa k ležení ve vlastním spacáku nebo pod peřinou. Pije se meduňkový čaj, povídá o tom, co má kdo v plánu během noci podniknout. Pak začíná koncert - nejdrív část nejvíce podobná normálnímu koncertu se zpěvem, recitací atd., která přejde do ambientní fáze uspávací a dalších 8 hodin pak budeme v hudbě dynamicky kopírovat jednotlivé střídající se spánkové fáze (hluboké NREM fáze a aktivní fáze REM, kdy se vám zdají sny). Budeme hrát tak potichu, jemně a monotónně, aby vás to nevzbudilo, ale dostatečně na to, aby k vám zvuky pronikly a staly se součástí vašich snů. Hučení, bzučení, duňení, dechy, vzdechy... zvuky přírody, planet... podle toho jak se rozhodneme konkrétní koncert pojmout.

Tady je pro představu krátká ukázka z naší poslední zkoušky. Něco takového bude hrát uprostřed noci: 

Embed third party content

To protect your privacy, we do not automatically load third-party content without your consent.
Want to load content from the w.soundcloud.com website?

Ráno se všichni probouzejí, zapisují si a navzájem vyprávějí svoje sny. Domlouvají si snové srazy a postupně se rozcházejí do svých domovů...

ReachedCZK 59,033(114%)

114%
CZK 52,000requested
101contributors
Contribute

project authorMyko

Rewards

CZK 200Sběratel

Číslovaný komiks s věnováním.

Expected delivery of the reward: March 2015

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 500Oneironaut

Komiks s věnováním a členství v Oneirologické společnosti, zasvěcené terénnímu výzkumu snů. Členové společnosti jsou zváni na neveřejné akce, např. spací koncerty - křest komiksu bude první takovou akcí.

Expected delivery of the reward: March 2015

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 1,000Statista

Komiks s věnováním, členství v Oneirologické společnosti, pozvání na křest spojený se spacím koncertem a zašlete-li mi svoji fotografii, stanete se součástí davové scény v komiksu.

Expected delivery of the reward: March 2015

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 2,000Znalec umění

Komiks s věnováním, členství v Oneirologické společnosti (včetně pozvání na křest) a původní skica (černobílá - možno vybarvit si podle svého).

Expected delivery of the reward: March 2015

Number of available rewards: 16/20

Reward unavailable

CZK 3,000Mecenáš

Komiks s věnováním, členství v Oneirologické společnosti a pozvání na křest a obrázek, který nakreslím dle vašeho zadání a dodám ve formátu pdf.

Expected delivery of the reward: April 2015

Number of available rewards: 9/10

Reward unavailable