Titulka OCS 3.png

Okolo Česko - Slovenska (aneb) Koronovy podfuck Film & Video

Na jaře 20 jsem objel zmražené Česko- Slovensko a napsal knihu. Až na jaře 21 přejde 3. vlna, natočíme spolu film. Bo nikdo jiný to za nas nezrobí...

Patek 27. března 2020:  Propuštěny z domaciho vězeni
11/30/2020

Patek 27. března 2020: Propuštěny z domaciho vězeni

Tuž tady je prvni ochutnavka z knižky. Podle šťastlivcu, keři už maju knižku doma, se pry temu smali. Kura, co to je za zvyky smat se cizimu neštěsti? :-)

V patek 13. března zavřela naša fašistycka vlada hospody a hranice. O den později sem se vratil z Maroka a jelikož sem se vracal ze zavšivene Vidně prolezle koronojedem, dle rozkazu zplantaneho Kena, minystra zpěvu a zdravi, sem se zavřel do dobrovolneho domaciho vězeni, bo mam jakusi zodpovědnost, ni? O dva tydny později, když sem vyžral všecky zasoby činskych nudli a italskych těstovin sem vylezl do prazdnych ulic. Poruba vypadala jak po zasahu neutronove bomby. Baraky staly, ale lidi zmizeli.

Prošel sem kolem smutně zavřeneho Kompasa, minul zavřenu Panoramku a vlezl do Hrušky.

„Kaj matě roušku?“ začala na mě řvat jakasik hydra, podle vzhledu tluste dupy jeřabnica z Nove huti Klementa Gottwalda. Rozhlidnul sem se kolem sebe a viděl sem enem maskovane gzychty. Připadal sem si jak v přepadene bance. Smutně sem vylezl ven, bo žaden hader přes pysk sem neměl a z nasranosti sem zavolal na stopadesatosmu a udal tři bezdomovce, keři za Hrušku popijali čučo. „Pořadek musi byt,“ pomyslel sem si a se zlomyslnosťu sobě vlastni pozoroval zpoza křaka, jak policajti vysvětluju bezďakam, že musi udržovat dvumetrovy odstup.

Bezďaci se rozestupili a začali si petku s čučem hazat, aby splnili nesmyslny přikaz vrchnosti.

„Takhle to nejde, Ladik, musiš cosik robit,“ běželo mi hlavu, zatimco sem si šil roušku z kusu starych trenek a nove olačky. Ano, v ten pamatny den, na narozky Jana Amosa mě napadla ta spasna myšlenka, že si kupim kolo a objedu s nim Česko-Slovensko, aby mi z teho doma nejeblo.

Navštivil sem hytlermarket, zamiřil do odděleni kol a mlademu, agilnimu neomarxistovi, sotva vylezlemu z jakesik neomarxistycke školy vysvětlil, co chcu.

Chlapec mě vyslechnul a spustil: „Měl bych tady skvěly kus s předni zpevněnou vidlicou Suntour s gripama VLG, dvacetidevitkovym ramem Macina, super brzdama Shimano MT200, přehazovačku Deore M6000 a pedalama Alloy VP 195. Co na to řikate?“

Podival sem se na teho idyjota: „Sam si pedal, řikal sem, že chcu kolo a ne aby si ze mě robil cypa. Ja ti dam pedal! A neřikej mi Ahoj!“ Otočil sem se a šel pryč.

Ti mladi su dneska uplně jebnuti. Či mě zajima u počitača, jaku to ma ramku a romku a zvukovu a graficku kartu? Duležite je, aby to přehravalo filmy a šlo to připojit na ty internety, ať nemusim furt čumět na to stare bavorske porno na vehaeskach z dob, kdy si ještě Dubček myslel, že bude prezidentem, bo mu to Havel s Čalfu slibil.

Sednul sem na osmičku a vystupil v Maryjankach. Naproti zavřeneho Zaječskeho vinneho sklepa, kaj sem chodil v dobach svobody a v tomto firemnim sklipku zaječskych vinařu urputně vyžadoval sladky moldavsky Kagor, sem vlezl do velkeho baraku plneho kol. Myslel sem na to, že je zajimave, že virus do hytlermarketu ani do prodejen s kolama nechodi, ale zduvodnil sem si to tak, že asi Andrej pořidil akcie te pedalove firmy Ahoj a tak nechtěl, aby mu byznys stal.

Maskovany prodavač si mě vyslechnul a po slovach, že chcu objet Česko-Slovensko, si pomalu prohližal moju vyžranu postavu s tenkyma nožkama.

„Tak u vas bych to odhadoval na elektrokolo, že,“ odhadnul muj sportovni vzhled. „Mame tady velky vyběr, ale vam bych doporučil jeden zajimavy kus MADEJA-KTM. Ma dluhu vydrž a servis aji repasi baterky vam nabizam na dva roky zdarma, když mame tu krizu. Detajlama vas nebudu unavovat, tu ho mate a jděte si ho vyzkušat.“

Ten synek se mi libil.

„To se nebojite, že vam ho čornu?“ napadlo mě.

„To bych vam nedoporučoval, mate tam GPS sledovani, policajti by vas měli do pěti minut a vzhledem k temu, že byste se dopustil kradeže se zpusobenou škodou nikoli malou, měl byste to až na tři roky narvrdo, v době vyjimečneho stavu možna aji na šest roku natvrdo, zostřene nočnima šichtama na uranu 235.”

Měl přehled ten synek. Projel sem se k mrtvemu Žalaku a bylo rozhodnute. Bylo mi fakt jedno, jestli to ma předni zpevněnu vidlicu Santur s gripama, ram Macina, brzdy Šimano, přehazovačku Deore a pedaly Ahoj.

To kolo valilo jak cyp, a to bylo podstatne. Však ještě všeckym ukažu, že aji stary, netrenovany mamlas može bez trenyngu objet republiku!

ReachedCZK 83,551(117%)

117%
CZK 71,717requested
81contributors
Contribute

project authorLadislav Větvička

Rewards

CZK 490Kniha Okolo Č-S s osobnim věnovanim autora

Za podporu projektu obdržite Okolo Č-S nebo jakukoliv z 13 knih Ladislava Větvičky s podpisem, nebo s osobnim věnovanim (hned mi zněni napište na mail ladislav.vetvicka@centrum.cz nebo po stisknuti tlačitka "Popořit projekt" do okna "Upřesněni odměny"). Aktualni seznam dostupnych knih je tady: https://ladikvetva.wixsite.com/ladik

Expected delivery of the reward: January 2021

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 3,990Exkluzivni darek (snad už) k Vanocam!!!

Tuž tohle tu ještě nebylo. Za tuto podporu obdržite jediny, jedinečny, originalni kus knihy Okolo Č-S, kde misto velkeho znaku ČSR bude vaše fotografie - idealně portret toho, komu ji chcete věnovat pod stromek. Tato varianta bude naročna aji pro tiskarnu, ale věřim, že by to mohli pod stromek zvladnut. Před zakliknutim teto varianty mi prosim hned napište na ladislav.vetvicka@centrum.cz ať zkonzultujeme vaši fotografii a možete odsuhlasit konečny stav a datum dodani.

Expected delivery of the reward: January 2021

Number of available rewards: 997/1000

Reward unavailable

CZK 19,900Totalni učast na natačani filmu

Už ste někdy robili film? Spolupracovali na scenařu? Střihali? Vybirali vhodne exteryjery, interyjery a terminatory? A už ste objeli cele Česko-Slovensko? Nebojte se, tentokrat autem! Tuž poďte do teho! Dvacet dnu okolo Česka, deset dnu okolo Slovenska a da-li buch, aji Podkarpatsku Rus navštivime.

Expected delivery of the reward: June 2021

Number of available rewards: 9/10

Reward unavailable