nove album.jpg

Nové album Jirky Muchy Hudba

Podpořte natáčení mého nového alba. Mám připraveno mnoho nových písní a jen s vaší pomocí budu schopen album natočit a vydat.

JAKÁ BUDE NOVÁ DESKA?
2/27/2019

JAKÁ BUDE NOVÁ DESKA?

Něco málo vám prozradím, sám totiž pořádně nevím. :)

Dostávám častěji otázky od fanoušků, přátel, co bude na mém novém albu. Přetěžký to úkol, popsat slovy něco tak nepopsatelného jako jsou zvuky. Pro mě je totiž hudba zvukový obraz, abstraktní emoce, i když je to třeba obyčejná písnička. Emoce, která plyne z mojí hudby je něco, co nedokážu úplně dobře zachytit do slov. Proto vlastně i moje texty jsou spíše abstraktní emoce nežli popisný děj. Zpěv i text totiž vnímám jako další hudební nástroj, nikoliv jako prostředek k vyjádření názoru. V tom se nejspíš od mnoha hudebníků liším.

V první řadě nevím, co vlastně vznikne, neboť tvořím přímo ve studiu. A každá píseň je pro mě jako abstraktní zvukomalba, o které dopředu nevím, jak bude vypadat. U některých písní sedím dny i týdny a hledám zvuky. Tvořím zvuky často tím, že vrstvím samply spolu s živými nástroji. Zvuk je pro mě zásadní. Dokonce u textů je pro mě zásadnější zvuk slova než jeho význam.

Mám samozřejmě v hlavě mnoho písniček, některé už hraji i na koncertech, jak ale budou znít na desce nevím, ale vím, že budou znít určitě jinak, než jak je hraji živě a určitě jinak, než si dokážu teď sám představit. To, co na svojí práci totiž miluji je, že nevím nikdy co vznikne, protože při práci mě neustále napadají další a další možnosti. A to miluji. Mám pouze jedno pravidlo a tím je svoboda. V okamžiku, kdy tvořím, nevnímám svět kolem sebe a tvořím jen to, co cítím.

Jedna z písniček, která na albu určitě bude, je duet s jednou indickou známou zpěvačkou. Zatím neprozradím o ní více. Bude to zvláštní duet, neboť v této písni budou pospojeny vlivy tradiční indické hudby a slovanských lidových motivů. Bude se jednat vlastně o jakýsi rozhovor dvou hudebníků z odlišných kulturních světů. Dokonce už máme nahrané základy, ale je na tom ještě mnoho práce. Jak se znám, dva týdny minimálně. Indická zpěvačka mě požádala, zda bych nepoužil nějaký lidový motiv. Nechal jsem se inspirovat jednou slovenskou lidovkou (neprozradím jakou, každopádně není známá) Zatímco zpěvačka bude zpívat v Marathštině, ve svém rodném jazyce, já se rozhodl napsat text v hybridním slovanském jazyce. Napsal jsem zprvu český text, leč měl jsem trochu problém s určitými slovy, které česky zněly příliš tvrdě a tak jsem si vypůjčil pár výrazů z jiných příbuzných jazyků, slovenštiny, bulharštiny, ruštiny, staroslověnštiny. Bude to zajímavá píseň, těším se na ní.

Na desce budou opět i anglický písně. Moje typické vokálovky. Mám připravené jedno překvapení, velmi silná píseň o smrti. Píseň není moje, ale udělám jí úplně po svém. Je to píseň, kterou prakticky nikdo nezná. Jinak na albu bude převažovat moje tvorba. O čem je ale moje hudba? O svobodě. Tedy ne o té politické, ale o té vnitřní. Vím, že to zní příliš esotericky, ale mám to tak.

Nevím, jak budu svoji práci na desce organizovat, jak budou vznikat moje písničky. Jsem totiž na jednu stranu neorganizovaný člověk. Na druhou stranu, když se bavím o kreativitě samotné, jsem extrémně organizovaný. Výsledek totiž musí být vždycky harmonický a harmonie je pro mě nějaký hluboce organizovaný sled různých vibrací, pulzací, toků a já tyto prvky chci dávat organizovaně dohromady tak, aby vytvořili tu emoci, kterou mám v sobě. A tou emocí je něco, pro co není jednotné synonymum, ale můžu to nazvat radostí, svobodou, harmonií, láskou. Tak to prostě mám.

Děkuji mnohokrát všem a krásnej den!


ReachedCZK 191,297(107%)

107%
CZK 179,100requested
199contributors
Contribute

project authorJirka Mucha

Rewards

CZK 171Dobrý pocit a album v digitální podobě

V dnešní době chytrých telefonů nemá každý možnost přehráti si fyzické médium. Pro vás budu mít album v digitálním formátu mp3.

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 315CD

Dostanete CD domů, ihned po vydání.

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 405CD s věnováním + balíček sušenek

Obdržíte CD s podpisem a věnováním. Jako bonus pošlu balíček unikátních veg sušenek upečených dle mých vlastních receptur. Čímž prozrazuji, že mé další méně známé povolání je kromě hudby také kuchař a vynálezce receptů.

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 1,098Účast při tvorbě desky

Držitel této odměny je vítán ve studiu, kde se stane součástí nahrávacího procesu. Například nahraji do své písně vaše tleskání do rytmu. A budete-li zručnější, nechám vás nahrát i nějaký nástroj, či vokál.

Number of available rewards: 0/9

Reward unavailable

CZK 1,314CD + poděkování v bookletu

Obdržíte CD, v jehož bookletu bude zvěčněno vaše jméno.

Number of available rewards: 15/25

Reward unavailable

CZK 1,341CD + kurz indického vaření

Čtyřem dobrodincům nabízím kurz indického vaření. :) Kurz bude probíhat v Plzni .

Number of available rewards: 0/4

Reward unavailable

CZK 1,341CD + kurz indického vaření II

Pro velký zájem opět dávám odměnu, ve které čtyřem dobrodincům nabízím kurz indického vaření. :) Kurz bude probíhat v Plzni. Datum a místo společně domluvíme :)

Number of available rewards: 0/4

Reward unavailable

CZK 1,431CD + luxusní hostina u mě doma

Tak toto je zcela unikátní cena. Kromě hudby jsem se učil v Indii vařit a naučil jsem se několik unikátních lahůdek, které nenajdete v žádné z běžných restaurací. Věřím, že to bude pro vás velkým zážitkem. Tato odměna je pro maximálně 9 osob, bude 100% vegetariánská a bude třeba domluvit jeden termín pro všechny přispívající. Jo a bydlím v Plzni :)

Number of available rewards: 0/9

Reward unavailable

CZK 1,431CD + luxusní hostina u mě doma II

Tak toto je zcela unikátní cena. Kromě hudby jsem se učil v Indii vařit a naučil jsem se několik unikátních lahůdek, které nenajdete v žádné z běžných restaurací. Věřím, že to bude pro vás velkým zážitkem. Tato odměna je pro maximálně 9 osob, bude 100% vegetariánská a bude třeba domluvit jeden termín pro všechny přispívající. Jo a bydlím v Plzni :)

Number of available rewards: 6/9

Reward unavailable

CZK 1,602Kurz mixu, masteringu, nahrávání

Pro kohokoliv z vás, kdo se zabývá nahráváním. Máte domácí studio či byste ho rádi postavili? Začátečníkům i pokročilým, vám všem nabízím v této odměně základní kurz po dobu 2 hodin, který se dle vašeho přání bude týkat čehokoliv od základních aspektů nahrávání až po složitější práci se zvukem.

Number of available rewards: 15/20

Reward unavailable

CZK 3,114Stanete se kmotrem mojí desky

CD samozřejmostí a jako host mého koncertu se stanete kmotrem - křtitelem mojí desky. :)

Number of available rewards: 0/1

Reward unavailable

CZK 4,113Píseň dle vašeho přání

Složím píseň na vaše přání. Zadáte téma a já napíšu písničku, kterou zařadím na album. Můžete si vybrat angličtinu nebo češtinu. Nezhudebňuji však politická témata nebo témata, která jsou v rozporu s mým svědomím. Pakliže se stane, že nebudu s tématem dle vašeho výběru dobře rezonovat, zavazuji se odměnu vzít zpátky a peníze pošlu ihned zpět.

Number of available rewards: 0/1

Reward unavailable

CZK 7,596Soukromý koncert

Jen pro vás soukromý koncert. Kamkoli v rámci zeměkoule (cestovné platíte vy).

Number of available rewards: 8/9

Reward unavailable

CZK 18,000Průvodce v Indii

Rádi byste navštívili Indii, leč nechcete s cestovkou a sami se bojíte? V Indii jsem byl čtnáctkrát . Mohu vám ukázat zajímavá místa, která v průvodcích nenajdete. V Indii domluvím ubytování, výlety. Milerád vás seznámím se zajímavými lidmi a můžeme se podívat i do domácnosti tradiční rodiny. Letenku, ubytování platí dárce. Odměna je maximálně pro skupinu čtyř lidí a minimálně pro dva. Na dobu maximálně tří týdnů. PS: Pokud budete chtít před zakoupením této odměny vědět více detailů, neostýchejte se mi napsat: jirkamucha01@gmail.com

Number of available rewards: 3/4

Reward unavailable

CZK 18,126Hudební znělka pro vaši firmu

Složím, nahraji znělku, píseň (max. délka 1 minuta) v profesionální zvukové kvalitě pro vaši firmu, v jakémkoliv hudebním žánru, dle vašeho přání :)

Number of available rewards: 2/3

Reward unavailable