LOGO MnH.001.jpeg

Mýdlo na Hradě 9.9.2017 Ostatní

Pojďme se složit a udělat si vlastní akci na Pražském hradě! !!!!!Pozor ale, jinde než v JIžních zahradách!!!!!

Hrad akci nepovolil
8/21/2017

Hrad akci nepovolil

Hrad akci Mýdlo na Hradě v rozsahu, podobě a místě tak, jak jsem ji naplánoval, nepovolil. Dá se ale říci, že akce je povolena, jen by musela priběhnout pro jiný počet lidí, jinak či jinde...

Vážení startovači!

Díky moc za zázrak, který jste vytvořili! Díky Vám se projekt Mýdlo na Hradě stal akcí s nejrychleji dosaženou cílovou částkou (za 10,5 hodiny jsem měli cílových 400.000Kč) a s nejrychleji dosaženým půl milionem (18 hod). Vnímám to jako důkaz toho, že Vám vadí papalášišmus a podobně jako já jste byli velice zvědaví, jak to s tím papalášismem na Hradě je, a také zda pan Ovčáček nekecal, když tvrdil, že Jižní zahrady si může půjčit kdokoli. Dále to vnímám jako důkaz toho, že Vám chybí slušnost v politice i v běžném světě, protože jste akci podpořili, i když jsem řekl, že nepořádam žádný protest ani agitku, žádnou politickou akci, ale naopak setkání, kde hlavním tématem je vzájemná debata, komunikace. 

Akce je tedy v Jižních zahradách nepovolena. Bylo mi nabídnuto, ať tam akci udělám, ale pro 150 lidí. (Proč, když denně tam projdou tisíce turistů? Proč, když jsme se dohodli, že budeme všichni značeni cedulkou se jménem? Proč, když v případě kriminálního činu by asi kdokoli byl policií dohledatelný právě třeba přes Startovač? Proč když se na stejném místě už konaly akce s mnohem větším počtem účastníků?) Anebo ať akci uděláme jinde. (Bylo mi nabídnuto několik míst, která jsou ale v termínu 9.9. obsazená - musel bych tedy změnit datum - proč?). Anebo ať akci udělám v prostoru mezi Míčovnou a Letohrádkem královny Anny (Proč, když už je to za Hradním příkopem, pan Mynář tam svoje narozeniny neslavil a každoročně se tam koná vinobraní pro nejširší veřejnost? Šlo přece o ty prostory, které se mi jevily jako papalášské, tedy například Jižní zahrady.)

Teď jde o to, co s vybranými penězi. 

Nabízí se několik variant:

1) akci zrušíme, trička a placky rozešlu a vstup povracím.

2) akci zrušíme na Hradě, trička a placky rozešlu, ale setkání proběhne na jiném místě. 

Stále platí, že si nenechám žádný honorář, že bude veřejný rozpočet, a že případný přebytek rozpočtu odešlu na Nadaci Národ dětem.

Sám za sebe spolu s týmem lidí, co na tom už dva měsíce pracujeme, jsme připraveni se pro jednu z těchto variant rozhodnout, podle toho, co ukáží okolnosti v nejbližších dnech, tedy co bude možné. Termín měnit nebudeme. Prosím pokud jste kategoricky proti a jednoznačně chcete peníze vrátit, protože byste to považovali za nesplnění vyhlášené akce, chci, aby mezi námi byl čistý stůl: napište do konce kampaně (tedy do tohoto pátku, 25.8.2017 do 12.00) na adresu mydlo@mydlonahrade.com a peníze Vám vrátím. Do předmětu prosím napište: Vrátit!

Kdo se nevyjádří anebo kdo napíšete nějaké nápady či jinou formu spoluúčasti, beru to, že souhlasíte.

Za mne osobně stále platí, že vždycky když něco dělám, dokonce i když něco kritizuji, snažím se nezamrznout v kritice a destrukci, ale chci něco vytvořit - náhradní řešení, alternativu atd. Proto budu dělat všechno pro to, aby se akce uskutečnila ve stejném termínu v jiných, náhradních prostorách.  

Díky a zdravím s překvapeným pozdravem: Hrad si dává vlastní gól!

Petr Horký 

p.s: obrázek je z akce konané v Jižních zahradách Pražského hradu. Nejsem jeho autorem. Pokud jste někdo jeho autorem a vadí Vám, že jsem jej použil, prosím dejte mi vědět a stáhnu ho. 

ReachedCZK 724,639(181%)

181%
CZK 400,000requested
506contributors
Contribute

project authorPetr Horký

Rewards

CZK 350Ideální na hradní audienci: triko Mýdlo na Hradě

Dárky pro ty, kdo nechtějí/nemohou přijít na akci, ale chtějí nás podpořit! Ideální, ale pochopitelně volitelný dress code na Hrad. Po sáhodlouhé fcb diskusi na skupině Mýdlo na Hradě vyhrálo s jednoznačným výsledkem šedé tričko. Ale po debatě s tiskařem nabízíme i černou a bílou. Velikosti od S po XXL. Prosím napište jakou chcete barvu a velikost! Díky za podporu!

Expected delivery of the reward: September 2017

Number of available rewards: 80/300

Reward unavailable

CZK 445Hradní trojka: 1 Triko + 2 placky (vyznamenání)

Další z dárků pro ty, kdo chtějí naši letní pošetilost podpořit! Tričko (šedé, černé bílé) se dvěma plackami. Já vím, že to je dost peněz, ale když se z toho odečte cena výroby, poštovné a dph, tak zas tak moc nezbude... Díky za podporu!

Expected delivery of the reward: September 2017

Number of available rewards: 244/300

Reward unavailable

CZK 1,989Osobní podíl na rozpočtu = 1 vstup!

Tím, že zaplatíte tuto částku, stáváte se hosty Mýdla na Hradě! Dostanete minimálně jednu placku (vyznamenání) a kartičku s vaším jménem a označením, kdo jste. Tato kartička je rovnou také vstupenka na akci. Toto vám umožňuje nebýt no name, ale stáváte se hostem hradní párty, kde se chceme bavit. Oslovovat se navzájem, diskutovat, debatovat. Umíme to ještě? Ke vstupence navíc tričko - uveďte prosím velikost a barvu.

Expected delivery of the reward: August 2017

Number of available rewards: 60/200

Reward unavailable

CZK 3,8362 x 1918 = 2 x vstup na Mýdlo na Hradě.

Tím, že zaplatíte tuto částku, získáváte dva vstupy na Mýdlo na Hradě. Dostanete minimálně dvě placky (vyznamenání) a kartičky s vaším jménem a označením, kdo jste - kartičky jsou rovnou vstupenky na akci. Toto vám umožňuje nebýt no name, ale stáváte se hostem hradní párty, kde se chceme bavit. Oslovovat se navzájem, diskutovat, debatovat. Umíme to ještě? (prosím uveďte obě jména a označení, které na kartičce chcete mít!) Ke vstupenkám navíc dvě trička - uveďte prosím velikosti, barvy a pohlaví.

Expected delivery of the reward: August 2017

Number of available rewards: 24/100

Reward unavailable

CZK 15,000Filantrop Mýdla na Hradě

2 vstupy na Mýdlo na Hradě, 11 placek (tedy vyznamenání), 4 trička. A (dobrý...?) pocit, že jste stejní idealisté jako já, a proto chcete akci pomoci...:-)

Expected delivery of the reward: September 2017

Number of available rewards: 9/11

Reward unavailable

CZK 25,000Větší filantrop Mýdla na Hradě

4 vstupy na akci, 20 placek, (tedy mýdlo-hradních vyznamenání), 4 trička a pocit, že jste stejní nadšenci jako já, a proto chcete akci pomoci..:-)

Expected delivery of the reward: September 2017

Number of available rewards: 10/10

Reward unavailable

CZK 35,000Velký filantrop Mýdla na Hradě!

6 vstupů na akci, 33 placek (tedy mýdlo-hradních vyznamenání), 8 triček a (dobrý...?) pocit, že jste stejní magoři jako já, a proto chcete akci pomoci:-)

Expected delivery of the reward: September 2017

Number of available rewards: 11/11

Reward unavailable