souprava v kopci.jpg

Motor pro lokomotivu Jemnického vláčku Technika

Nastartujme motor unikátní lokomotivy! Aby opět mohla vozit malé i velké malebnou lokálkou jihozápadní Moravy!

Den sedmý - neskutečná jízda pokračuje!
5/9/2017

Den sedmý - neskutečná jízda pokračuje!

Týden a polovina cesty k cíli je za námi! :-)

Až se hlava točí z té jízdy k cíli! Polovina cesty k cílové částce je na dohled!  Počet Vás, kterým není lhostejný osud jedinečné lokomotivy Jemnické dráhy během týdne již přesáhl třetí desítku!

Vám všem moc Děkujeméééé!!! :-)

Zároveň dnes padla i druhá nejvyšší meta - částka 5000 Kč tentokrát rukou anonymního(!) dárce.Je to pro nás velké překvapení, že nemáme tak komu splnit odpovídající odměnu. Respektujeme samozřejmě přání zůstat v anonymitě, ale pokud je to jen trochu možné, prosíme, abyste se nám nebáli neveřejně ozvat, abychom nezůstali až tolik dlužní. Umíme být diskrétní ;-)

Každopádně moc a moc všem přispěvovatelům děkujeme a pokračujeme v seriaálu z našeho fotoarchivu - tentokrát o tom, jak se Zastal dostal z Budějovic Českých do Budějovic Moravských.

Po kontrole a opravě pojezdu přišel na řadu odvoz. U tak malých lokomotiv se vyplatí přeprava po silnici. V DKV v Českých Budějovicích 24 tun vážící Zastal nebyl pro mohutný kolejový jeřáb Kirov nic těžkého.

DSC04961red.jpg

Přeprava se uskutečnila na trajleru uzpůsobeném pro přepravu kolejových vozidel - na plošině byly namontovány kolejnice

DSC04973red.jpg

Zastal opouští po 35 letech České Budějovice

DSC04980red.jpg

...a projíždí romantickou krajinou České Kanady - trochu rozmazaný, ale vzácný snímek, kdy trajler míjí trať úzkokolejky JHMD u Kunžaku. Málokdo tušil, že brzy bude Zastal sloužit pod dopravcem Railway Capital, jehož ředitelem je právě zakladatel JHMD Jan Šatava.

DSC04983red.jpg

Transport úspěšně dorazil do Moravských Budějovic

DSC04989red.jpg

...a dvěma jeřáby byl Zastal vyložen na vlečku Agrovýkupu. Psal se 28. listopad 2012. Trvalo pak půldruhého roku, než se z haly vlečky již opravený dostal opět na trať... ale o tom zas příště.

DSC04997red.jpg

ReachedCZK 76,152(127%)

127%
CZK 60,000requested
64contributors
Contribute

project authorSVD-JZM

Rewards

CZK 150Mrknem na to!

I drobná částka nám pomůže! Dostanete od nás děkovný e-mail s tématickým obrázkem v originálním rozlišení od naší spolkové fotografky Lenky

Expected delivery of the reward: July 2017

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 250Maličkost pro památku!

Za podporu technické památky obdržíte od nás poštou na památku tématickou pohlednici a leták s informacemi o naší lokomotivě a vagónech Výletního vlaku

Expected delivery of the reward: July 2017

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 500Pomůžeme!

Kromě poděkování na pohlednici a letáčku o našem vlaku od nás obdržíte magnetku a hrnek s tématem Jemnícké dráhy - ať to spolu pak můžeme pořádně zapít! :-)

Expected delivery of the reward: July 2017

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 1,000Svezeme se!

Vážíme si toho, že Vám skutečně záleží na tom, aby lokomotiva opět jezdila! Proto můžete jet s námi jednu jízdu tam i zpět zdarma jakýmkoli vlakem, který si vyberete. K tomu budeme mít pro Vás na památku hrníček a kalendář o lokomotivě, kterou jste nám pomohli zprovoznit a certifikační list - ozdobné poděkování na formátu A3 s vaším jménem.

Expected delivery of the reward: July 2017

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 2,000Extra jízda!

Za takovýto extra dar máte od nás pozvánku mezi VIP společnost - zdarma jízdu speciálním vlakem s rautem, vedeným nově opravenou lokomotivou z Jemnice do Třebelovic a zpět. Vlak bude vypraven v sobotu 14.10.2017. K odměně patří dále 2 zpáteční jízdenky zdarma na jakoukoli naší jízdu, kalendář, hrneček, certifikační list - ozdobné poděkování na formátu A3 s vaším jménem a pamětní mince přejetá tímto VIP vlakem.

Expected delivery of the reward: October 2017

Number of available rewards: 21/30

Reward unavailable

CZK 5,000Zařídíme to!

Za tento mimořádný dar Vás čeká mimořádná odměna. Nejenom, že budete pozváni na VIP vlak s rautem vypravený z Jemnice do Třebelovic a zpět dne 14.10.2017, ale zároveň Vás svezeme na lokomotivě a budete moci přímo pozorovat řízení vlaku s odborným výkladem strojvedoucího. Kromě kalendáře a hrnečku obdržíte certifikační list - ozdobné poděkování na formátu A3 s vaším jménem a 4 jízdenky na jakýkoli náš vlak s roční platností.

Expected delivery of the reward: October 2017

Number of available rewards: 3/4

Reward unavailable

CZK 10,000Je to Vaše!

Ano, tímto se stáváte hlavním sponzorem opravy lokomotivy. Naše vděčnost bude vyjádřena uvedením Vašeho jména, či jména Vaší firmy na gravírované plechové tabulce umístěné viditelně na kapotě opravené lokomotivy. Samozřejmě k této odměně patří všechny výše uvedené odměny nižších kategorií dle Vašeho výběru. Zároveň můžete počítat s našími trvalými sympatiemi ve Váš prospěch i v budoucnu.

Expected delivery of the reward: October 2017

Number of available rewards: 2/3

Reward unavailable