fara.jpg

Kulturně komunitní prostor KAFARA Umění

Kulturně komunitní centrum sídlící v prostorách staré fary v Brně - Obřanech. Místo spojující kulturu, vzdělávání, vůni kávy a nevšední zážitky.

Březen a začátek jara jak má být.
4/15/2021

Březen a začátek jara jak má být.

Nemá cenu a nemáme ani chuť si stěžovat, doba je, jaká je, a my děláme, co je v našich silách, abychom vše zvládli, a pokud možno nestagnovali a posouvali Kafaru dál. V březnu tomu nebylo jinak.

Nejen díky vaší finanční pomoci, ale i díky mocné síle swapu se nám podařilo udělat pořádný kus práce na ateliéru, který bude, až to situace umožní, opět sloužit kroužkům pro děti i dospělé. V tuto chvíli je prostor alespoň částečně využíván jako malá sdílená kancelář (skupině spolupracujících freelancerů). A my se těšíme, až budeme moct spustit nový coworkingový projekt, který připravujeme pro unavené rodiče s malými dětmi (s programem, hlídáním atd…). 

Díky tomu, že jsme již od prosince jedním z výdejních míst SCUKU, ještě více si vážíme dobrých sousedských vztahů. Celkově je vidět rostoucí zájem o kvalitní produkty. Vyzkoušeli jsme si chvíli i druhý výdejní den, zůstáváme však zatím jen u pátku, který funguje skvěle. Jsme ale připraveni kdykoliv druhý den znovu spustit, vzroste-li o něj opět zájem. Pokud SCUK snad neznáte a chtěli byste k němu cokoli vysvětlit, obraťte se na nás, rádi vám poradíme. 

Káva z luhačovické pražírny Jizba se u nás zabydlela a nás moc těší, že vám dle ohlasů chutná. Pražič Lukáš Kaňovský si kávy opravdu pečlivě vybírá, a to je nám sympatické. 

Aktuálně pro nás vyladil espresso směs 100% výběrových arabic. Další kávy z této pražírny u nás ochutnáte na batch brew, kde je pravidelně obměňujeme. Rádi vám nově připravíme také filtrovanou kávu pomocí aeropressu, který máme navíc v jarní akci za 65,-.

Mimo to u nás zakoupíte také zrnkovou kávu z brněnské pražírny Farář a holič.

Rovněž kuchyně se nám v březnu skoro nezastavila. Váš zájem o zpříjemnění si víkendů něčím dobrým stále roste. Naše pekařka už Kafaru téměř neopouští. Máme radost, že vám chutná, a už přemýšlíme nad druhou - slanou - vitrínou, abychom rozšířili také nabídku snacků po celý den.

Tento pátek opět spustíme čepované pivo, byť zatím jen do kelímků s sebou. Na čebu bude nový hořký Kanec 11° z pivovaru Břeclav. Pilně taky pracujeme na zbrusu nové letní nabídce. Od domácích limonád, přes ledové kávy, až po parádní míchané drinky.

Protože věříme, že nejen s kávou a cukrem může být každý den příjemnější a že je důležité si život neustále zpříjemňovat, najdete u nás také nová vína z Vinařství Bukovský. Z aktulání nabídky lze poskládat výběr 6 degustačních lahví za zvýhodněnou cenu.

 

A teď k největším chystaným jarním novinkám.

Jak jsem předeslali v předchozím hlášení z Kafary, chystáme několik novinek. Kdo k nám chodí pravidelně, určitě si mohl všimnout, že brána, kterou se najíždělo do farního dvora zmizela, a vznikla nová o kus dál. Tato změna nám pomohla vytvořit menší zahrádku ze zadní strany fary. Zde na vás už za pár dní bude čekat menší posezení a zbrusu nová chladící vitrína na kopečkovou zmrzlinu!

Protože se snažíme, aby vše, co je u nás k dostání, bylo co nejvyšší kvality, nebude tomu ani u zmrzliny jinak. Nově u nás dostanete jedinečnou řemeslnou stoprocentně domácí, poctivou zmrzlinu bez éček, která právem získává spousty ocenění (namátkou třeba: vítěz Gelato Festival Challenge Czech Republic 2019, Nejlepší brněnská zmrzlina roku 2020, 2019 a 2018, Czech Finalist Gelato World Tour 2017.

Trvalo to, ale již brzy u nás bude k dostání báječná zmrzlina z Lipůvky od Tomivo Gelato!

 

Moc se těšíme, že hlavně díky vám (našim zákazníkům a přátelům) můžeme stále vymýšlet a zkoušet nové věci, a věřte, že ještě stále nekončíme:) 

ReachedCZK 0(0%)

0patrons
CZK 1,0001/60
1/60

V naší dobrovolnické činnosti nám může pomoci jakákoliv koruna, mockrát děkujeme A tisíc korun je přibližně jedna šedesátina našich měsíčních nákladů.

CZK 5,0001/12
1/12

Tento cíl se rovná přibližně jedné dvanáctině našich pravidelných měsíčních nákladů.

CZK 10,0001/6 nákladů
1/6 nákladů

Tento cíl se rovná přibližně jedné šestině našich pravidelných měsíčních nákladů.

Contribute monthly

project authorKafara

Rewards

CZK 50Rád podpořím

Líbí se mi co děláte a rád vás podpořím.

The number of rewards is not limited

Contribute monthly

CZK 150Klubové členství STANDARD

Rád se stanu členem klubu a jsem rád za výhody, které mi nabízíte. - Sleva 5% na veškerý sortiment - možnost uspořádat si soukromou akci za zvýhodněných podmínek - sleva 10 % na akce v Kafaře - Pravidelný měsíční newsletter o dění na Kafaře - 5% sleva na catering od Kafary

The number of rewards is not limited

Contribute monthly

CZK 300Klubové členství SUPR

Obětuju jednu návštěvu hospody, nebo koncertu a rád se budu podílet na provozu Kafary. Děkuju za výhody, které pro mě máte nachystané. - sleva 10% na veškerý sortiment - možnost uspořádat si soukromou akci v Prostoru za zvýhodněných podmínek - sleva 20 % na akce v Kafaře - pravidelný měsíční newsletter o dění na Kafaře - 10% sleva na catering od Kafary

The number of rewards is not limited

Contribute monthly

CZK 500Klubové členství PARÁDA SPECIÁL

Moc vám fandím a rád u vás využiju výhod, které mi nabízíte. Už se těším až se k vám zase vydám. - Sleva 15% na veškerý sortiment - možnost uspořádat si soukromou akci za zvýhodněných podmínek - sleva 30 % na akce v Kafaře - Pravidelný měsíční newsletter o dění na Kafaře - 15% sleva na catering od Kafary

The number of rewards is not limited

Contribute monthly

CZK 1,000Klubové členství BOŽAN

Hele jste boží, moc vám fandím a nic za to nechci. Budu vám měsíčně posílat pár korun a těšit se co za další bejkárny vymyslíte.

The number of rewards is not limited

Contribute monthly