075-Propped-6x9-Paperback-Book-Mockup-Prevcisty hrbet ctverec.png

DARUMI Knihy

Ráda bych s vaší pomocí vydala Fantasy-LGBT knihu Darumi, ve které se prolíná snový svět a realita.

Můj pohled na sny a jejich význam
7/27/2017

Můj pohled na sny a jejich význam

Ráda bych vám přiblížila svůj pohled na sny, který zásadně ovlivnil vznik knihy Darumi. Během příběhu se totiž čtenář pohybuje na pomezí reality a světa snů.

Sny se zdají každému z nás (no vážně, úplně každému) téměř kdykoli usneme. Nezáleží na tom, zda si uděláme osmihodinový výlet během noci anebo jen malou vycházku do jiných světů během dne (například po svíčkové se šesti, kdy nejsme schopni ničeho).

Ten, kdo říká, že nemá žádné sny, nemá tak docela pravdu. Zastávám názor, že každý sní stejně tak, jako každý dýchá. Ve skutečnosti jde o to, že každý z nás má různou schopnost rozpomenout se na sen po probuzení. Zatímco jeden by mohl povídat o nočních dobrodružstvích celý den, druhý si nevzpomene vůbec na nic. A třetí může mít po probuzení zvláštní pocit a ví, že se mu něco zdálo, ale neví, co. Zkrátka snová paměť funguje u každého z nás trochu jinak. 

6842847-night-sky-wallpaper.jpg

Řekla bych, že schopnost pamatovat si sny patří mezi druh talentu, se kterým se jedinec už narodí, anebo se přístup do snové paměti otevře v průběhu života. Pak je tady ještě třetí varianta: Každý den usilovně pracujete na tom, vzpomenout si, co se vám zdálo a zapisujete si veškeré útržky a také pocity po probuzení. A nejen to. Mohou pomoct i afirmace před spaním. 

Samozřejmě i u snů platí, že zaměříš–li na ně svoji pozornost a dáš jim důležitost, budeš si je lépe pamatovat a časem začneš více chápat jejich smysl. Musí to tak být. To, co trénujeme, to posilujeme. A je jedno, jestli je to fyzický trénink (např. běh) anebo mentální. Bohužel to funguje i naopak. Pokud nemáte vyloženě ,,snový talent" a přestanete se na sny soustředit, opadne také schopnost si sny vybavit.

Někdo zastává názor, že sny jsou jen jakási změť toho, co jsme zažili přes den. Směs myšlenek a zážitků, které se náhodně pospojují a vytvoří určitý děj. Jinými slovy, že sny jsou jakýsi nepotřebný odpad, který je třeba vynést během spánku, abychom mohli druhý den normálně fungovat. Honem s tím vším pryč a radši se v tom moc nerýpat.(Co kdyby nám náhodou sen podal pomocnou ruku.)

To je podle mě velký omyl. Sny jsou naší součástí, jsou řečí naší duše a velmi se nás týkají. Ve snech se nám mohou objevovat nejrůznější snové symboly, jejichž výklad sice mohou usnadnit snáře (alespoň z počátku), avšak podle mě je  důležitější dát na svou intuici. Ta je totiž vždy spolehlivá.

Možná jste již slyšeli (nebo je pro vás samozřejmé), že každý z nás má kromě fyzického těla také několik dalších, která se liší svou energetickou hustotou. Všechna těla jsou vzájemně propojena a komunikují spolu. Naše fyzické tělo (energeticky nejhustší) používáme pro pohyb ve hmotném světě. (Pro pohyb ve snovém světě je nezbytné tělo snové.)

Snové tělo se dá také chápat jako náš vlastní ,,snový dvojník", který je přes den pod nadvládou těla fyzického (a racionální mysli) a teprve po usnutí do něj přechází naše vědomí. Tento náš snový dvojník se pak pohybuje ve snovém světě, což vnímáme tak, jako bychom byli ve snu přímo my. Ztotožňujeme se se svým dvojníkem.

Důsledkem propojení fyzického a snového těla pak je, že náš běžný (fyzický) život ovlivňuje snového dvojníka a dvojník zpětně ovlivňuje náš život skrze sny. Tímto způsobem by mělo být možné přenést své zkušenosti do snu a naopak (to je zajímavější). Říká se, že pokud si něco umíme představit nebo se nám o tom zdá, snadněji toho dosáhneme. Sny nám mohou v reálném životě pomáhat upozorněním na některé oblasti či situace, kterým je vhodné věnovat pozornost. Také nám mohou přinést řešení zapeklitých situací, se kterými se v životě pereme. A nakonec sny mohou být i zdrojem inspirace. Ne malá část nejslavnějších vědců a umělců byla inspirována k vytvoření jejich děl právě prostřednictvím snů.

Pokud se začneme více zabývat sny, zjistíme, že začínáme intenzivněji vnímat svět kolem sebe. Začínáme více žít. Věřím, že pokud začneme věnovat snům více pozornosti, budeme zároveň vkládat více pozornosti i do našich každodenních činností a životů.

 

Zaujalo vás téma snů, na kterém je postavena kniha DARUMI? Budu velice ráda za podpoření. Výběr odměny je jen na vás. Na oplátku vám pošlu výtisk DARUMI (1-5 ks) do 1 týdne od vydání nebo Ebook ve formátu PDF. Zároveň budu ráda za sdílení s přáteli, kteří jsou na stejné vlně jako vy.

 

Díky,

Katie Shamaya

http://www.startovac.cz/projekty/darumi/

ReachedCZK 16,800(112%)

112%
CZK 15,000requested
43contributors
Contribute

project authorKatie

Rewards

CZK 100Sto kaček je supr

Pokud tento typ literatury není váš šálek kávy, ale přesto se rozhodnete přispět, na oplátku nabízím poděkování na svých webových stránkách a na facebooku.

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 1501x Ebook Darumi

Máte radši všechny knihy pěkně pohromadě ve své čtečce? Není problém. Za tento příspěvek dostanete knihu Darumi jako Ebook. Ebook ve formátu pdf odesílám ihned po dokončení.

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 2001x výtisk Darumi je váš

V hodnotě 200 Kč si předobjednáváte 1x výtisk knihy DARUMI s věnováním. Podepsaný výtisk odesílám do 1 týdne od vydání . Poštovné a balné je v ceně :)

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 250Ebook DARUMI + Ebook Autobiografie

Za příspěvek 250 Kč vám zašlu 1x Ebook DARUMI a 1x Ebook První setkání se sny a jejich význam v mém životě. Ebooky odesílám ihned po finálních úpravách.

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 300Kniha DARUMI 1x v výtisk + 1x Ebook

Držíte v ruce rádi tištěné knihy a zároveň jste majitelem čtečky? Není problém. Za tento příspěvek dostanete knihu Darumi 1x výtisk a 1x Ebook ve formátu pdf. Ebook zasílám ihned po dokončení finálních úprav, výtisk do 1 týdne od vydání. Poštovné a balné je v ceně :)

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 3502x výtisk knihy Darumi (pro sebe a pro někoho)

Máte zájem předobjednat si knihu pro sebe a zároveň víte, že o ni bude mít zájem váš kamarád či známý? Za příspěvek 350 Kč dostanete 2x výtisk knihy Darumi s věnováním. Podepsané výtisky odesílám do 1 týdne od vydání. Poštovné a balné je v ceně :)

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 4503x výtisk knihy Darumi

Pokud máte víc přátel či známých, kteří jsou na stejné vlně jako vy, můžete si za 450 Kč předobjednat 3 výtisky knihy Darumi (možné s věnováním). Výtisky odesílám do 1 týdne od vydání. Poštovné a balné je v ceně :)

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 500Chci především přispět

Pokud máte zájem pouze o jeden výtisk a chcete především podpořit tento projekt, 500 Kč je ideální volba. Na oplátku bude vaše jméno uvedeno na webových stránkách a na facebooku. Dostanete 1x výtisk knihy DARUMI s věnováním a 1x Ebook ve formátu pdf . K tomu vám pošlu autobiografii První setkání se sny a jejich význam v mém životě jako druhý Ebook. Ebook zasílám ihned po ukončení finálních úprav, podepsaný výtisk do 1 týdne od vydání knihy. Poštovné netřeba řešit :)

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 650Skutečná odměna: 5x výtisk DARUMI pro vás+přátele

Tušíte, že tato kniha bude trhák a objednat 1 kus by byl hřích?Půjčujete rádi přátelům dobré knihy? Pak je 5 výtisků ideální volba. (Stejně vám nakonec seberou i ten poslední váš :) Knihy je možná zaslat s věnováním, nebo bez něj. Výtisky zasílám do 1 týdne od vydání. Poštovné a balné v ceně :)

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 1,000Sponzor projektu

Pokud sáhnete po této variantě, je jasné, že vám nejde primárně o odměnu, ale o skutečnou podporu tohoto projektu. Za tento příspěvek se jako poděkování dostanete na listinu Sponzorů jak na mých webových stránkách, tak na facebooku. Děkuji, že vidíte smysl v tom, co dělám. Kromě poděkování dostanete 1x výtisk s věnováním a 1x Ebook DARUMI . Ebook zasílám ihned po ukončení finálních úprav,výtisk do 1 týdne od vydání. Poštovné netřeba řešit :)

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 2,000Patron projektu

Pokud byly veškeré dosavadní výše příspěvku nízké a vy se rozhodnete přispět částkou 2000 Kč, budete právoplatně nazván/a Patronem/kou projektu, což uvedu na svých webových stránkách, tak i na facebooku. Zároveň vás zmíním i v knize DARUMI v části poděkování. Děkuji, že vidíte smysl v tom, co dělám. Kromě poděkování dostanete 1x výtisk s věnováním a 1x Ebook DARUMI . Ebook zasílám ihned po ukončení finálních úprav,výtisk do 1 týdne od vydání. Poštovné netřeba řešit :)

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 5,000Dar, za který slova díků nestačí

Slova díků nestačí za tento obrovský finanční dar. Přispěním této částky se stáváte hlavním sponzorem knihy DARUMI. Na oplátku bude vaše vaše jméno uvedeno na webových stránkách a na facebooku. V části poděkování v knize budete zmíněn/a jako hlavní sponzor knihy. Samozřejmostí je 1x výtisk s věnováním a 1x Ebook knihy DARUMI. Ebook zasílám ihned po finálních úpravách, výtisk do 1 týdne od vydání. Poštovné netřeba řešit :)

The number of rewards is not limited

Reward unavailable