profilepic.jpg

Ray Bradbury's 2116 poprvé kompletní a v češtině! Umění

Muzikál z pera Raye Bradburyho. Poprvé kompletní a poprvé v češtině. Vybrané prostředky použijeme na tvorbu překladu, scénu a kostýmy.

1/27/2022

Aktualita No.1

Nekončíme, nezastavujem, vstříc vesmíru letíme dál!!

 

Dobrý den, ahoj.

Jak již víte, naše kampaň pro zhmotnění posledního díla Raye Bradburyho nevyšla. Tento neúspěch má dvě strany. Na jedné jsme možná nevyužili všech dostupných propagačních kanálů, ale též i dle získaných dat nejen od Startovače víme, že zřejmě doba a rozpoložení lidí crowdfundingovým projektům úplně nepřeje.

Každopádně! I pád na držku je posun vpřed! A my se rádi poučíme.
O své odměny nepřijdete. Na jaře spustíme kampaň znovu a odměny, které jste si vybrali, tam budou opět k zakoupení. Prosím o trpělivost. Na přelomu března a dubna se Vám na tento e-mail ozvu s konkrétnější informací a odkazem na kampaň. Pokud nám zůstanete věrní, budeme velice rádi.
Pokud byste ke svým odměnám měli jakýkoli dotaz, jsem Vám k dispozici.

Ať už se uděje cokoli, tak premiéra na podzim 2022 bude. Na tom nadále makáme, na to můžete vsadit (ro)boty.

Buďte zdraví a opatrní.

Vzkaz od Raye
11/11/2021

Vzkaz od Raye

Pokud jste si nepustili naše video až do konce, o něco jste přišli!

Krátký vzkaz od Raye Bradburyho o 2116. Není lepší důvod, proč podpořit Ray Bradbury's 2116 (i když jich je vlastně spousta stejně dobrých).

Neziskovka týdne na Givt.cz
11/6/2021

Neziskovka týdne na Givt.cz

Víkend je skvělý čas, kdy můžeš zjistit, co Ti doma chybí a hezky z pohodlí domova si to objednat.

Yaaay! Ještě po dva dny jsme neziskovkou týdne!

Pokud sis už vybral nějakou z odměn přímo na Startovači, stáhni si prosím ještě Givtího pomocníka (vezme Ti to 2min času, ale nás to neskutečně nakopne a podpoří) nebo přes Givt nakup a vyber si Galli jako neziskovku, kterou podpoříš ?

A když to nainstaluješ do prohlížeče i rodičům, babi s dědou, sousedovi, milence nebo svému psovi, tak u mě máš pivo po představení ?

Co zajít na Procházku?
11/2/2021

Co zajít na Procházku?

Odměna pro milovníky sci-fi jako stvořená!

Jeden z nejoblíbenějších českých sci-fi spisovatelů Jiří Walker Procházka je další odměnou, kterou od nás můžete získat. Setkání s autorem, příjemné popovídání a to vše zakončené posezením nad něčím na zub.

Na procházku s Kotletou
10/24/2021

Na procházku s Kotletou

Představujeme první z odměn pro milovníky sci-fi: setkání s legendárním českým sci-fi autorem Františkem Kotletou.

Přiznejme si, kdo by neznal Františka Kotletu? Právě pro jeho fanoušky je tahle odměna to pravé. Jedno příjemně strávené odpoledne zakončené grilovačkou (s Veselými párečky na menu).

Pokud ale přece jen potřebujete osvěžit paměť, dovolujeme si citovat mistrův oficiální životopis:

Spisovatel, trestanec, podnikatel, jesenický Mauglí a řezník. Pochází z umělecké rodiny, jeho matka byla tanečnice, gymnastka a špionka, již pro neohrožené občanské a politické postoje perzekuovali natolik, že byla nucena před StB uprchnout do zahraničí. Její pozoruhodná kariéra agentky CIA, která po celá osmdesátá léta deptala svými úspěchy jak StB, tak KGB, dosud nebyla publicisticky zpracována a je zahalena železnou oponou ukovanou z tajemství, mýtů, legend a polopravd. V polovině devadesátých let zmizela v Brazílii a nejsou o ní žádné zprávy.

O Kotletově otci se také nic neví. Podle některých indicií je jím Michail Gorbačov, kterého Kotletova matka svedla během tajné návštěvy Bruntálu. Podle zlovolných bruntálských jazyků jím ale může být prakticky kdokoliv, kdo kdy ušetřil padesát korun a mohl si dovolit krátké, avšak vzrušující dobrodružství v ilegálním nevěstinci, který Kotletova matka příkladně vedla jako zástěrku svých špionských aktivit.

Po dramatickém útěku matky do Polska se Kotleta od svých šesti let probíjel životem sám. Tato neradostná zkušenost a trauma ho posléze v umělecké tvorbě velice poznamenaly.

Dva roky strávil ve věznici Heřmanice, za což ale mohlo pouhé nedorozumění. Vzhledem k datu jeho narození si policie spletla nevinnou párty s ilegální oslavou narozenin Adolfa Hitlera. Při pokusu o rozehnání večírku zbil Kotleta sedm policistů do bezvědomí a jejich veliteli usekl několik prstů na ruce řeznickým sekáčkem.

K literatuře se dostal až ve výkonu trestu, kde se seznámil s dílem velikána české akční sci-fi, Jiřího Kulhánka. Po několika neúspěšných pokusech rozvíjet Mistrovo dílo (kterýžto nápad mu posléze ukradl Martin Moudrý) se rozhodl vstoupit na trnitou cestu originální tvorby a hned jeho prvotina byl jednoznačný zásah do černého.

Hustej nářez (2010), úvodní díl cyklu Bratrstvo krve, je dílo plnokrevné, sofistikované, avšak zároveň neoddiskutovatelně zábavné, a okamžitě se v české literatuře stalo kultem, který nemá obdoby. Drsný, ale emotivní příběh několikasetletého upíra Jana Bezzemka, který je nucen společně s dalšími krvesaji bránit Zemi před invazí zlovolných mimozemšťanů, obsahuje všechny potřebné ingredience, aby překonal úzké mantinely žánrové tvorby a stal se plnohodnotným uměleckým dílem, takzvanou vysokou literaturou vhodnou pro intelektuály i pro normální slušné čtenáře.

V současné době pracuje Kotleta v masném průmyslu, nezanedbává však ani svou velkou lásku, zábavní podnik, kde umožňuje nastartovat kariéru mnoha nadějným umělkyním v oboru, ve kterém se proslavila i jeho matka.

Vstupenka klasik
10/22/2021

Vstupenka klasik

Přidali jsme jednu úplně klasickou odměnu - vstupenku na představení.

Prostě vstupenka. Tedy, vstupenka je v divadle to nejdůležitější! Samozřejmě Tě usadíme na hezké místo s nejlepším výhledem na jeviště, abys měl Bradburyho Joyful Anarchy z první ruky!

Plakát s podpisy je tu!
10/21/2021

Plakát s podpisy je tu!

Při příležitosti dosažení 10% vybírané částky přidáváme odměnu, která se bude vyjímat na tvojí zdi: Podepsaný plakát A3. A podepsaný znamená podepsaný herci a režisérem.

Moc rádi bychom Ti ho ukázali, ale do premiéry je zatím příliš daleko. Ale na tom vlastně tolik nezáleží, protože si dáme pekelně záležet, aby byl joyful anarchy, jak by být měl! A hlavně, bude podepsaný našimi herci a režisérem s láskou a vděčností za Tvou podporu. 

Navíc, pokud si zakoupíš vstupenku na představení, bude to právě někdo z herců nebo přímo režisér, kdo ti jej předá. A my budeme mít příležitost Ti osobně poděkovat!

Ale těch triček je pět!
10/19/2021

Ale těch triček je pět!

Když už jsme si představili ten pátý design potisku na trička a mikiny, buďme fér a poskytněme trochu prostoru i těm předchozím čtyřem - aby nebyly smutné a tak :-). Takže si dnes ukážeme dva...

Všechny čtyři potisky vycházejí ze světa Raye Bradburyho a 2116. A tak trochu z roku 1956, odkud přišla inspirace. Ať už jde o zlatou marionetu (tedy vlastně robotku), raketu na Mars, nebo pana Marionetta, který tahá za nitky (tedy, tahá za ně opravdu?), všechny našly svůj prapůvod v knižních obálkách a ilustracích padesátých let. A odtud míří přímo do roku 2116 (a nebo radši rovnou k vám do skříně).

A pak je tu ještě odznak Universal Security Agency. Ten není jen inspirovaný Ray Bradbury's 2116, pochází totiž přímo odtud. Pokud se tedy chcete přidat na temnou stranu síly, směle do toho.

Pátý design triček a mikin!
10/17/2021

Pátý design triček a mikin!

Jen taková maličkost, ale potěší.

Na přání fanoušků jsme se rozhodli přidat pátý design triček a mikin do odměn v naší kampani, a sice s logem Ray Bradbury's 2116. Děkujeme všem fanouškům, kteří nám napsali. Tady jsou!

ReachedCZK 0(0%)

0%
CZK 550,000requested
0contributors
Contribute

project authorGallimaufry z.s.

Rewards

CZK 100Joyful Anarchy

Základní odměna pro všechny chrabré duše, kterým není divadlo, sci-fi nebo muzikál u .... černé díry. Děkujeme všem dobrým lidem a věříme, že dobrý pocit za přispění Tě bude hřát na 451°F.

Expected delivery of the reward: December 2116

The number of rewards is not limited

Reward unavailable

CZK 300Stream generálky

Žiješ momentálně v Waukeganu a letecké spojení do Prahy stojí za starou belu? Či jsi zrovna na misi ve Wilderově městě, odkud let na Zemi trvá sedm měsíců, ale přesto bys rád viděl tuhle inscenaci? Levnější verze lupenu je pak přimo pro Tebe. Půjde o generálku, tak počítej s klenotnickou prací v průběhu zkoušky. (Zakoupením této odměny získáš přístup k online streamu jedné z generálek muzikálu před jeho samotnou premiérou.)

Expected delivery of the reward: October 2022

Number of available rewards: 100/100

Reward unavailable

CZK 300Podepsaný plakát A3

Plakát na představení je základ, plakát podepsaný od herců a režiséra je nutnost! A pokud si jej pořídíte s polu se vstupenkou, některý z herců Ti jej navíc osobně předá. Nebo bys raději režiséra?

Expected delivery of the reward: October 2022

Number of available rewards: 100/100

Reward unavailable

CZK 400Kázání Otce Peregrina - vstupenka na one man show

Jedna z postav 2116ky už předběhla Elona Muska. V čem? Už dávno na Marsu byl a potkal se s místní civilizací, a dokonce tam má vlastní horu. Pokud jsi taky spáchal nějaký hřích, přijď se mu vyzpovídat, bude pro Tebe mít určitě pochopení s nadhledem několika světelných let. (Toto je vstupenka na představení pro jednoho herce - představitele jedné z postav muzikálu - která je pro 2116 Universe napsaná přímo na míru režisérem Stevem Josephsonem. Příběh této one-man-show dokresluje obraz světa, ve kterém se muzikál 2116 odehrává.)

Expected delivery of the reward: May 2022

Number of available rewards: 30/30

Reward unavailable

CZK 400Jedinečná polaroidová fotka ze zkoušky

Přesně jedna kopie fotky a víc ani ťuk, tak vypadá focení Polaroidem. Jedna fotka každý den, kdy budeme zkoušet. Jeden okamžik, který budeš vlastnit jen ty. Celkem 90 originálních útržků z průběhu procesu vzniku muzikálu. Podpis Tebou vybraného člena týmu samozřejmostí.

Expected delivery of the reward: October 2022

Number of available rewards: 90/90

Reward unavailable

CZK 550Tričko

Klasika. Tričko - pánské nabo dámské - pro každého fandu, který se nestydí za své hříchy a stejně jako členové Marionettova Stínového cirkusu bude šířit myšlenku Joyful Anarchy vesmírem. (Obdržíš tričko s jedinečným designem potisku, který později už nebude k dostání. A nebo si můžeš pořídit těchto triček rovnou pět, protože přesně s tolika designů můžeš vybírat!)

Expected delivery of the reward: February 2022

Number of available rewards: 60/60

Reward unavailable

CZK 600Vstupenka klasik

Vstupenka na představení, samozřejmě tě usadíme na hezké místo s perfektním výhledem, abys měl Joyful Anarchy z první ruky!

Expected delivery of the reward: October 2022

Number of available rewards: 50/50

Reward unavailable

CZK 900Premiérový lupen

Chceš si jako jeden z prvních vychutnat výjimečný příběh pana Marionetta a zároveň nechceš být "pouze" jedním z těch, kteří jeho loutky jen uvidí, ale chceš si s nimi po představení i pohrát? (Zakoupení této odměny značí, že zhlédneš premiéru, navštívíš zákulisí a zdlábneš popremiérový raut.)

Expected delivery of the reward: October 2022

Number of available rewards: 20/20

Reward unavailable

CZK 1,058Kafe s rejžou

Náš režisér a spoluautor muzikálu, Steve Josephson, je milovník dobré kávy. Zajímá Tě, jak muzikál vznikl, jaký byl samotný Ray nebo kdo jsou Stevovi ""Producenti""? (Jedná se o posezení s režisérem. Kávu a snack/dezert dle Tvého výběru máš zajištěn. Pro jistotu si na tuto odměnu vyhraď 1-4 hodiny času :))

Expected delivery of the reward: August 2022

Number of available rewards: 11/11

Reward unavailable

CZK 1,250Mikina

Klasika No.2. Pro každého fandu, který by rád, aby jej podpora kampaně hřála nejen na duši. Tělo v sychravých zimních dnech zahřeje tahle mikča. (Obdržíš mikinu s jedinečným designem potisku, který později nebude k dostání. Na výběr je z pěti různých variant potisku, které si můžeš prohlédnout v popisu projektu.)

Expected delivery of the reward: February 2022

Number of available rewards: 50/50

Reward unavailable

CZK 1,300Zápisník profesora Fabera: Obrazová publikace

Tak, jak bude vznikat představení, bude vznikat i tato kniha - photobook mapující cestu Ray Bradbury's 2116 za světlem divadelních ramp, který vydáme v omezeném nákladu jen pro tuto příležitost. Nahlédni do zákulisí a poznej tajemství skrývající se za oponou. Stránky plné barev, nápadů a vizualizací prosáklé vůní kvalitního papíru, které Ti doplní celistvost Univerza 2116.

Expected delivery of the reward: December 2022

Number of available rewards: 20/20

Reward unavailable

CZK 1,500První čtená s grillovačkou

Nechce se Ti čekat na premiéru, generálku, ba ani fotku ze zkoušek? Pak přijď na první čtenou. A možná přijdou i písně! Nezapomeň přijít hladový, protože taková první zkouška nemůže být jen tak: zahrada, možná na střeše, grill, dobré pití a následný pokec a fajnový večer. (Do poznámky nám nezapomeň napsat, jestli máš nějaké stravovací omezení, ať se můžeme připravit.)

Expected delivery of the reward: July 2022

Number of available rewards: 5/5

Reward unavailable

CZK 2,000Vinen v plném rozsahu: Wanted plakát

Máš čistý trestní rejstřík? A není to nuda? Tak to změníme! :) Čeká Tě focení, úprava Tvého portrétu ve stylu USA Most Wanted (viz. obrázek v popisu našeho projektu), který následně s ostatními fotkami obdržíš elektronicky a navrch dodáme vytištěný plakát A3 právě s tímto designem. V případě zájmu Tvůj profil zveřejníme v oficiálním rejštříku nejhledanějších osob Universal Security Agency. (V ceně není zahrnuto cestovné naší fotografky, jsi-li mimopražský/á.)

Expected delivery of the reward: May 2022

Number of available rewards: 10/10

Reward unavailable

CZK 2,116Čertík v krabičce

-- Utajená odměna inspirovaná Bradburyho povídkou -- Máš rád/a překvapení? Pro strach uděláno? Tohle je odměna pro ty, co se neposerou. Přijde Ti balíček. Nikdo neví, co v něm bude. Ale bude. A unboxing bude prostě překvápko. (Na reklamace této odměny nebude brán zřetel.)

Expected delivery of the reward: May 2022

Number of available rewards: 21/21

Reward unavailable

CZK 2,500Na procházku s Kotletou

Říká Ti něco jméno František Kotleta? Chyť hozenou rukavici a vydej se na procházku s tímto sci-fi autorem. Bude to vycházka a volný pokec, kde se můžeš dozvědět, co je nejoblíbenější jídlo Jana Bezzemka nebo jak dlouhý je Poločas rozpadu. A v duchu řezníka z Bruntálu zakončíme odpoledne posezením nad Veselými párečky! P. S.: Děkujeme Františku Kotletovi za podporu a poskytnutí sebe sama coby odměny!

Expected delivery of the reward: May 2022

Number of available rewards: 10/10

Reward unavailable

CZK 2,500Na kotletu s Procházkou

Jméno Jiří Walker Procházka Ti není neznámé? Grilování není nikdy dost! Smlsni si na pořádné kotletě s malým "k" spojené s procházkou s velkým P a nech si zodpovědět, co Tě vždy zajímalo o hrdinech z Hvězdných honáků nebo čím je pro něj kyberpunk. P. S.: Děkujeme Jiřímu Walkeru Procházkovi za podporu a poskytnutí sebe sama coby odměny!

Expected delivery of the reward: May 2022

Number of available rewards: 10/10

Reward unavailable

CZK 3,000Aranž na přání

Miluješ vokály, jež budou pro účinkující v muzikálu pěkným zápřehem, a aranže, co berou dech? Nech si napsat acappella aranž libovolné Tebou vybrané skladby šitou přesně na míru! Zaranžujeme a nahrajeme Tebou vybranou píseň, která bude věnovaná Tobě. Nebo s ní chceš třeba udělat radost někomu jinému? :)

Expected delivery of the reward: April 2022

Number of available rewards: 4/4

Reward unavailable

CZK 3,500Tandem pro inscenátora

Stojíš rád/a za kamerou? Chceš si vyzkoušet, jaké to je být při natáčení, zjistit jaké to je, když zavoláš "Akce"? Zapojíme Tě jako asistenta režie jednoho z chystaných videoklipů. Bude to obnášet i nějakou přípravu s naším týmem a produkční práci. Ale neboj, zvládneš to, provedeme Tě celým procesem a ty se staneš spolutvůrcem režie jednoho z příběhů, který budeme natáčet. A samozřejmě se tvoje jméno objeví i v kreditech.

Expected delivery of the reward: June 2022

Number of available rewards: 9/9

Reward unavailable

CZK 4,000Sólo pro talent - FE v klipu

No, dobře, tak raději před kamerou? Pojď i před tu naši! Staneš se komparzním superhrdinou (tzv. FE - featured extra) a tedy i nedílnou součástí příběhu některé z postav v jejich vlastním videoklipu písně z muzikálu. Jsi trémista a nevíš, zda si na to troufneš? Neboj, budeme tam s Tebou, a pomůžeme Ti zazářit!

Expected delivery of the reward: June 2022

Number of available rewards: 9/9

Reward unavailable

CZK 5,000Líčení s Karou: Zbarvi vlasy, zmaluj xicht!

Není Ti slovo "cosplay" neznámé? Cože?! Nikdy jsi jej nezkusil/a? Nebo jsi naopak blázen do cosplaye? Toužíš nechat na sobě zapracovat profesionála? Naše úžasná maskérka [URL="https://www.instagram.com/karouart_/"]Karou [/URL], která má v divadelním světě už nepočítaně zkušeností (je například autorkou make-upů k muzikálu Čarodějka a mnoha dalších) si Tě vezme do parády a zmaluje Tě k nepoznání! K tomu bude přítomna i fotografka a jako výsledek dostaneš balíček fotek ve skvělé kvalitě.

Expected delivery of the reward: June 2022

Number of available rewards: 5/5

Reward unavailable

CZK 9,000Buď rejža - aranž na přání i s videem

Dobře, jsi náročný/á. Pouze aranž písně Ti nestačí? Tak Ti s ní dodáme i videoklip. Ten bude taky na míru, jelikož budeš držet otěže a určovat, jak bude klip vypadat, na jaké lokaci se bude natáčet atp.

Expected delivery of the reward: June 2022

Number of available rewards: 4/4

Reward unavailable

CZK 42,320Print Bradburyho kresby s vlastnoručním podpisem

Tak jo, tohle je fakt klenot! Steve Josephson nám věnoval hrstku tisků concept artů 2116ky nakreslené samotným Rayem Bradburym (budiž mu Mars lehký), samozřejmě podepsaným! Víc jich nebude. Specialitka pro srdcaře, sci-fi fajnšmekry a sběratele, kteří si uvědomují, že cena tehle odměny se ani nedá vyčíslit v pěti cifrách.

Expected delivery of the reward: July 2022

Number of available rewards: 4/4

Reward unavailable

CZK 50,000Sponzor

A dostali jsme se i ke korporátním odměnám. Tohle si až na opravdového srdcaře běžný smrtelník nekoupí. Odměnou dostaneš volňásky, balíček triček, placek a hrnečků (10 ks od každého), setkání s herci a pozvánku na zkoušku. Dle domluvy a Tvých preferencí můžeme odměnu samozřejmě přizpůsobit. Samozřejmostí je uvedení Sponzora na všech propagačních materiálech, plakátech, webu. Poznámka: Product placement v samotném představení nám licence neumožňuje, ale máš-li o něj zájem, můžeme jej umožnit na doprovodných akcích.

Expected delivery of the reward: October 2022

Number of available rewards: 3/3

Reward unavailable

CZK 150,000Partner

Nechceš být "jen" Sponzor? Staň se partnerem! Odměnou dostaneš volňásky (10 ks), balíček triček, placek a hrnečků (20 ks od každého), setkání s herci a pozvánku na zkoušku. Dle domluvy a Tvých preferencí můžeme odměnu samozřejmě přizpůsobit. Samozřejmostí je uvedení Partnera na všech propagačních materiálech, plakátech, webu. Poznámka: Product placement v samotném představení nám licence neumožňuje, ale máš-li o něj zájem, můžeme jej umožnit na doprovodných akcích, které budou poctivě dokumentovány a zveřejňovány.

Expected delivery of the reward: October 2022

Number of available rewards: 2/2

Reward unavailable

CZK 300,000Mecenáš

Za každým velkým uměleckým dílem stojí Mecenáš, takový superhrdina v uměleckém světě! Odměnou dostaneš volňásky (30 ks), balíček triček, placek a hrnečků (40 ks od každého) a soukromý event pro tvou firmu! Dle domluvy a Tvých preferencí můžeme odměnu samozřejmě přizpůsobit. Samozřejmostí je uvedení Mecenáše na všech propagačních materiálech, plakátech, webu. Poznámka: Product placement v samotném představení nám licence neumožňuje, ale máš-li o něj zájem, můžeme jej umožnit na doprovodných akcích, které budou poctivě dokumentovány a zveřejňovány.

Expected delivery of the reward: October 2022

Number of available rewards: 1/1

Reward unavailable