Tomík se vrací, Alya vyplouvá a jedno letadlo navrch
20. 7. 2018

Tomík se vrací, Alya vyplouvá a jedno letadlo navrch

Tomíkovi zbývají poslední stovky kilometrů a poslední dny cesty jeho Žihadla z Bankoku do Hranic na Moravě. Před Alyí leží ještě tisíce kilometrů.

Dva (nebo spíš tři) cestovatelské projekty se dostaly k zásadním zlomovým okamžikům.

Tuktuk Žihadlo se (doufejme) nezadržitelně blíží k českým hranicím a sám jeho šofér Tomík už věří v návrat s takovou jistotou, že předem ohlásil oficiální datum svého příjezdu.

Stránky facebookové události najdete zde.

Tomík na to potřeboval dva projekty - Z Bangkoku domů v tuktuku a Dokončení Tomíkovy cesty domu - a oba dovedl k cíli úspěšně. Snad mu to vyjde i s jeho strojem.

Další radostná zpráva přišla až z Austrálie - 11. července se kapitán Martin Doleček vydal na další část cesty kolem světa. O čtyři dny později opustila Alya II. Austrálii a zamířila na otevřené moře směrem k Bali. Čeká ji na 1700 námořních mil (něco přes 3000 km).

Alyi zachránil její kapitán a spousta drobných podporovatelů v kampani Zachraňte Alyi! 

Její další osudy můžete sledovat na stránkách Krása jachtingu a na osobním facebookovém profilu Martina Dolečka.

Tak tedy šťastnou plavbu!

A poslední ze zpráv (tentokrát necestovatelská i když o cestu v ní šlo) přišla z Kunovic. V rámci Letní filmové školy Uherské Hradiště bude totiž poprvé pro veřejnost zpřístupněn "Naganský expres" který si jistě pamatujete z kampaně VELKÝ PŘELET aneb stádo slonů uchem jehly.

Program na 3. 8. 2018:

Více v novince u projektu a na stránkách LFŠ.